Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη για κορωνοϊό και γρίπη: Αναμενόμενη η έξαρση των κρουσμάτων, δεν χρειάζεται πανικός - Η υποπαραλλαγή JN1 δεν δημιουργεί πνευμονίες

Παγώνη για κορωνοϊό και γρίπη: Αναμενόμενη η έξαρση των κρουσμάτων, δεν χρειάζεται πανικός - Η υποπαραλλαγή JN1 δεν δημιουργεί πνευμονίες
Όσοι έχουν έστω και κάποιο σύμπτωμα μεμονωμένα, χωρίς να έχουν πυρετό και με αρνητικό τεστ, να αποφεύγουν τις επαφές, συστήνει η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
«Κάθε χρόνο είναι δεδομένο πως τους 3 μήνες τον χειμώνα θα υπάρχει πάντα μια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, της γρίπης και γενικά των λοιμώξεων του αναπνευστικού», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός, καθώς η αύξηση ήταν αναμενόμενη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι η κινητικότητα των εορτών είναι υπεύθυνη για την έξαρση και αργότερα τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Σχετικά με τη νέα υποπαραλλαγή κορωνοϊού JN1, η κα Παγώνη επισήμανε πως τα συμπτώματα είναι αυτά που γνωρίζουμε και δεν υπάρχει κάποιο άλλο ανησυχητικό και επιπλέον, αυτή η υποπαραλλαγή δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και κατά συνέπεια δεν δημιουργεί πνευμονίες.
Πάντως, καλό, σύμφωνα με την ίδια, είναι όσοι έχουν έστω και κάποιο σύμπτωμα μεμονωμένα, χωρίς να έχουν πυρετό και με αρνητικό τεστ, να αποφεύγουν τις επαφές με άτομα μεγαλύτερα σε ηλικία και κυρίως με υποκείμενα νοσήματα.
Ανάλογα θα πρέπει να ενεργούν και οι γονείς των παιδιών και να μη τα στέλνουν στο σχολείο όταν έχουν συμπτώματα, πρόσθεσε η κα Παγώνη και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι τα κλασικά μέτρα προφύλαξης, όπως η χρήση αντισηπτικού, είναι καθοριστικά για την αποτροπή της μετάδοσης των λοιμώξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης