Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παράταση της κινητοποίησης και συνέχιση της αποχής προτείνει η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων

Παράταση της κινητοποίησης και συνέχιση της αποχής προτείνει η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων
Η Ολομέλεια θα συνεδριάσει εκ νέου στις 19 του μήνα, για να πάρει τις νέες αποφάσεις της
Να υπάρξει παράταση της κινητοποίησης των δικηγόρων της χώρας, μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2024.
Αυτό προτείνει η Ολομέλεια των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Η Ολομέλεια θα συνεδριάσει και πάλι στις 19 του μήνα, για να πάρει τις νέες αποφάσεις της.
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στην Αθήνα και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μετά και απ’ τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η Ολομέλεια, θεωρεί θετική την εξαγγελία μεταφοράς της δικαστικής ύλης στους δικηγόρους και την άμεση σύσταση επιτροπής για την αναμόρφωση του Κώδικα των δικηγόρων και αναμένει την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών και των δεσμεύσεων του Υπουργού.
Η Ολομέλεια, ωστόσο, κρίνει, ότι, θα πρέπει να γίνουν και άλλες αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας.
Για το δικαστικό χάρτη, η Ολομέλεια, είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην κατάργηση οποιουδήποτε Εφετείου ή Πρωτοδικείου της χώρας, όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα.
Ως προς την συγχώνευση των Ειρηνοδικείων, η Ολομέλεια, θεωρεί, ότι, απαιτείται ένας διάλογος, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα που θα προκύψουν.
Η Ολομέλεια, αναφέρει, στην απόφασή της, ότι (…) δεν νοείται λειτουργία υφιστάμενου σήμερα Πρωτοδικείου χωρίς τη λειτουργία Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, πολυμελών συνθέσεων και ΜΟΔ (…).
Οι πρόεδροι, επισημαίνουν και τις διαχρονικές διεκδικήσεις τους, ενώ, ζητούν μέριμνα για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναμένεται άμεσα να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την αποχή ή όχι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης