Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκάρει ο Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Είναι θέμα χρόνου

Σοκάρει ο Λέκκας: Περιμένουμε σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Είναι θέμα χρόνου
Λέκκας: Είναι συγκλίνουσες απόψεις όλων των επιστημόνων της χώρας
Βέβαιος ότι η Κωνσταντινούπολη θα δοκιμαστεί σκληρά από ένα πολύ μεγάλο σεισμό εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την Πέμπτη, σημείωσε ότι αναμένεται κάποιο μεγάλο γεγονός για την Κωνσταντινούπολη.
«Είναι συγκλίνουσες απόψεις όλων των επιστημόνων της χώρας. Είναι λοιπόν, θέμα χρόνου. Όσο καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο σεισμός, δηλαδή τόσο πιο πολλή ενέργεια συγκεντρώνεται» σημείωσε.
Ανέφερε, δε, ότι η Κωνσταντινούπολη έχει μεγάλη τρωτότητα και 20 εκατ. κατοίκους, με το ένα τρίτο των κτηρίων να είναι παλιά και άλλο ένα τρίτο να είναι νέα κτήρια σαν αυτά της Αντιόχειας και των Αδάνων.
Ερωτηθείς για το μέγεθος του σεισμού που αναμένουν οι επιστήμονες, είπε ότι αν σπάσει όλο το ρήγμα, θα είναι της τάξης των 7,7-7,8 βαθμών. «Ας ελπίσουμε ότι θα σπάσει κατά διαστήματα το ρήγμα με μικρότερους σεισμούς και δεν θα έχουμε εν πάση περιπτώσει τεράστιες επιπτώσεις, όπως είχαμε για παράδειγμα στην Αντιόχεια» σημείωσε.
«Όταν είναι 20 εκατομμύρια συσσωρευμένα σε ένα στενό σχετικά χώρο, οπωσδήποτε θα υπάρξουν και θύματα. Βέβαια εξαρτάται και το σενάριο του σεισμού. Δηλαδή, αν και τι ώρα θα γίνει και το πώς θα γίνει. Ας ελπίσουμε ότι θα σπάσει κατά διαστήματα το ρήγμα με μικρότερους σεισμούς και δεν θα έχουμε εν πάση περιπτώσει τεράστιες επιπτώσεις, όπως είχαμε για παράδειγμα στην Αντιόχεια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης