Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Οι εισαγγελικές αρχές ασκούν διώξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή για την διαχείριση των οικονομικών κονδυλίων της «Κιβωτού του Κόσμου» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της υπεξαίρεσης.
Σύμφωνα με το dikastikogr, ο εισαγγελέας που διεξήγαγε την έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ποινική δίωξη για συνεργεία σε υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε επίσης σε πρώην υπάλληλο της δομής αλλά και σε ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.
Μάλιστα, η πρεσβυτέρα κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός σε απιστία και υπεξαίρεση, ενώ ο ίδιος ο Πατήρ Αντώνιος εγκαλείται για την ηθική αυτουργία των αδικημάτων.
Στο ζευγάρι αποδίδεται από κοινού και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η έρευνα για την απιστία επικεντρώνεται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190 χιλιάδων ευρώ για την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, ενώ υπάρχουν άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΜΚΟ για τα οποία δεν υφίστανται παραστατικά.
Παράλληλα, η κατηγορία της υπεξαίρεσης αφορά σε μετρητά και τιμαλφή ύψους 470 χιλιάδων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης