Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: Κάτω από 10% οι εμβολιασμένοι - Κάθε εβδομάδα 60 θάνατοι

Βασιλακόπουλος για κορωνοϊό: Κάτω από 10% οι εμβολιασμένοι - Κάθε εβδομάδα 60 θάνατοι
«Το φθινόπωρο πέθαναν από τη γρίπη 5 άτομα, ενώ από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα», ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα
«Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται σε 130.000, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό κάτω από 10%», τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως «ο ιός ζει ανάμεσά μας και όταν υπάρχει έξαρση θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα», με πρώτο μέτρο την πρόληψη και τον άμεσο εμβολιασμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες που υπολογίζονται σε 2 εκατ. άτομα.
«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και θα πρέπει να κάνουμε τις προσαρμογές που χρειάζεται την εποχή που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμη ότι πολλοί περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της γρίπης.
«Το φθινόπωρο πέθαναν από τη γρίπη 5 άτομα, ενώ από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από κορωνοϊό ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες.
Τέλος, για τις μάσκες ανέφερε ότι τουλάχιστον οι ευπαθείς πρέπει να τις φοράνε και εάν βγουν θετικοί στον ιό να κάνουν χρήση των αντιικών φαρμάκων, προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπλοκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης