Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής (ΕΚΠΑ): Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός νοσηλειών - Αυξάνουν τις πιθανότητες για long covid οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις

Τσακρής (ΕΚΠΑ): Σχεδόν διπλάσιος ο αριθμός νοσηλειών - Αυξάνουν τις πιθανότητες για long covid οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις
"Οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνουν τις πιθανότητες να αναπτύξουμε long covid", ανέφερε ο Αθ. Τσακρής
Έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που ζητάνε νοσηλεία στα νοσοκομεία, όπως ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Τσακρής, σημειώνοντας πως «περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Είναι κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο. Όσο μεγαλύτερη είναι η εξάπλωση και ο επιπολασμός της νόσου στην κοινότητα, τόσο θα είναι και μεγαλύτερη η πίεση του συστήματος υγείας».
Ο κ. Τσακρής μιλώντας στην ΕΡΤ για τον κορωνοιό και τη γρίπη, σημείωσε πως «ήδη υπάρχει αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία» λόγω της επικράτησης της νέας υποπαραλλαγής του ιού SARS CoV-2. Εξήγησε πως η υποπαραλλαγή αυτή είναι πολύ πιο μολυσματική, γεγονός που αυξάνει πάρα πολύ τον επιπολασμό της νόσου στην κοινότητα.
Απέδωσε την έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων που καταγράφεται και στο γεγονός ότι «τα 2 τελευταία χρόνια, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είχε εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορους ιούς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε ιδιαίτερα έξαρση».
«Όταν έχουμε τόσα πολλά περιστατικά στην κοινότητα, είναι λογικό να έχουμε κι έναν μεγάλο αριθμό σοβαρών περιστατικών», πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάθε εβδομάδα στη χώρα μας χάνουμε 60 συνανθρώπους μας από τις επιπλοκές της νόσου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή, «θα πρέπει να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να μην ξεχνάμε ότι οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνουν τις πιθανότητες να αναπτύξουμε long covid», «ένα πολύ οργανικό σύνδρομο που ταλαιπωρεί 36 εκατομμύρια Ευρωπαίους αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη».
Υπογράμμισε τη σημασία που έχει η έγκαιρη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων κυρίως σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με προβλήματα υγείας.
Τέλος, σημείωσε τη χρησιμότητα του αντιγριπικού εμβολίου προκειμένου, να αποφύγει κανείς τη πιθανότητα επιπλοκών εάν νοσήσει από δύο ή παραπάνω ιούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης