Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιμενικό: Σύλληψη αλλοδαπού άνδρα μετά από καταδίωξη στην Κω – Είχε αποβιβάσει άτομα στο νησί

Λιμενικό: Σύλληψη αλλοδαπού άνδρα μετά από καταδίωξη στην Κω – Είχε αποβιβάσει άτομα στο νησί
Κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα στην Κω, χειριστή ταχύπλοου που είχε αποβιβάσει άγνωστο αριθμό ατόμων στο νησί και κατευθυνόταν προς τα τουρκικά παράλια, προχώρησε το Λιμενικό.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τις απογευματινές ώρες χθες (29/12), χερσαίο μέσο επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου της Λιμενικής Αρχής Κω εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές και να προσεγγίζει τις ελληνικές ακτές.
Αμέσως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε το ταχύπλοο πνευστό σκάφος, το οποίο είχε αποβιβάσει άγνωστο αριθμό ατόμων στην Κω να κατευθύνεται προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων στα οποία το ταχύπλοο δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Κατόπιν κατάλληλων χειρισμών του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης