Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καμπανάκι από Μαγιορκίνη: «Η πιο δυνατή έξαρση κορωνοϊού τους τελευταίους 6 μήνες - Υπερτριπλασιασμός στα νοσοκομεία»

Καμπανάκι από Μαγιορκίνη: «Η πιο δυνατή έξαρση κορωνοϊού τους τελευταίους 6 μήνες - Υπερτριπλασιασμός στα νοσοκομεία»
«Η έξαρση αυτή ξεκίνησε από τα μέσα Νοεμβρίου», τόνισε στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1 FM» ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας πως η έξαρση πλησιάζει στο κορύφωμά της.
«Έχουμε πάνω από 1.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με κορονοϊό, το καλοκαίρι ήταν κάτω από 500 άτομα μέσα στα νοσοκομεία, οπότε έχουμε υπερτριπλασιασμό αυτή την περίοδο.
Έχουμε φτάσει κοντά στους 70 διασωληνωμένους, ενώ είχαμε φτάσει και κάτω από 20. Είναι αρκετά πιο κάτω η πίεση από τις εποχές της Covid-19, αλλά δεν είναι και μια πίεση αμελητέα», είπε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο τι θα πρέπει να κάνουν οι ευάλωτοι πολίτες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν.
«Ο ευάλωτος πληθυσμός πρέπει να φοράει μάσκα, εάν έχουν συμπτώματα να κάνουν τεστ και να ζητήσουν αντι-ιική θεραπεία. Δεν χρειάζεται να... βαρύνει κάποιος για να ζητήσει την αντι-ιική θεραπεία εάν ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, γιατί όταν βαρύνει είναι αργά, και η αντι-ιική θεραπεία δεν έχει τόσο αποτελεσματικότητα. Θα ξανατονίσω τον εμβολιασμό για τους ευάλωτους» σημείωσε.
Τέλος, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της γρίπης, επικαλούμενος τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχει πάει πιο καλά, καθώς έχουν γίνει πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.
«Δεν είναι όπως πέρυσι, όμως είναι καλύτερα από το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού, που δεν έχει ξεπεράσει τις 200.000», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης