Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλαμάτα: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Καλαμάτα: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ - Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου
(upd) Τριήμερο πένθος  στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα.
Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα, Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12 για τον θάνατο  του 40χρονου Επισμηναγού στην Καλαμάτα.
Τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Επισμηναγού εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.
pilotos.JPG
Η πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους


Νεκρός εντοπίστηκε ο 40χρονος  πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη στην βόρεια πύλη του αεροδρομίου, κοντά στο χωριό Άρι.
Το διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 ξεκίνησε  από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε έκρηξη πριν την πτώση του αεροσκάφους.
air_1.JPG
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και του ΕΚΑΒ.
Σημειώνεται ότι το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας, με το οποίο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Την πτώση του αεροσκάφους και τον θάνατο του πιλότου  η Πολεμική Αεροπορία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος , "την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών".
αιρ5.JPG
Συλλυπητήρια Μητσοτάκη: Η πατρίδα θα τον ευγνωμονεί για πάντα

Πολεμική Αεροπορία
και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, "η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον Επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".
prime_3.JPG
Δένδιας: Θλίψη σε ολόκληρη την κοινωνία

Ειλικρινή συλλυπητήρια
στους οικείους του Επισμηναγού στην Καλαμάτα και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας.
"Ο θάνατος
εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου  κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023", σημείωσε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
δ1_9.JPG



ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Συλλυπητήρια Αποστολάκη για τον θάνατο του  Επισμηναγού


Τη βαθιά του θλίψη για τον τραγικό χαμό του Επισμηναγού (Ι) της Π.Α. Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους Τ-2 , το οποίο κατέπεσε στην Καλαμάτα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτελεί καθημερινά το καθήκον της απέναντι στην Πατρίδα.

ΠΑΣΟΚ - Μπιάγκης: Οι Έλληνες Ίκαροι δεν σταματούν να εκτελούν το καθήκον τους

"Δυστυχώς το σημερινό τραγικό δυστύχημα του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα, μας υπενθυμίζει ότι, ακόμη και τις άγιες αυτές ημέρες, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι Έλληνες Ίκαροι δεν σταματούν να εκτελούν το καθήκον τους για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας ενίοτε με βαρύ τίμημα", δήλωσε ο Δ. Μπιάγκης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
"Αποτίνουμε φόρο τιμής στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που πέταξε σήμερα για τους ουρανούς και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του", κατέληξε.
πασοκ_1.JPG

 ΚΚΕ: Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του - Να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τη συντήρηση των αεροσκαφών


Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εξέφρασε το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "το τραγικό αυτό περιστατικό είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης