Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορωνοϊό - Πάνω από 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων καθημερινά

Τζανάκης: Έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορωνοϊό - Πάνω από 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων καθημερινά
"Θα υπάρξει έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρεύσεις της Πρωτοχρονιάς", εκτίμησε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Για έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρεύσεις της Πρωτοχρονιάς προειδοποίησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος έκανε λογο για μεγάλες αυξήσεις στις απλές εισαγωγές και στις ΜΕΘ, αλλά και σε θανατους.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως "βρισκόμαστε σε μία έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κορωνοϊό¨ και μάλιστα "καθημερινά συνταγογραφούντα πάνω από 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων, ενώ τον Νοέμβριο ήμασταν στις 300 με 400".
"Μεγάλες αυξήσεις βλέπουμε και στις εισαγωγές, στους θανατους, αλλά και στα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι "θα υπάρξει έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρεύσεις της Πρωτοχρονιάς", εξηγώντας πως "είμαστε ανοσοποιητικά ευάλωτοι από τις καραντίνες, λόγω της παρατεταμένου εγκλεισμού και της 'τεμπελιάς' του ανασοποιητικού μας".

Περί εμβολιασμού

Τόνισε ότι "οι ανω των 60 ετών, οι έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας, πρέπει να ακολουθησουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα".
Συνέστησε δε, "οι ευάλωτοι άνω των 60-65, ανεξαρτήτως αν έχουν προβλήματα υγείας ή αν αντιμετωπίζουν ογκολογικά, αιματολογικά προβλήματα ή αν λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί".
Ανέφερε ακόμη ότι "η πολιτεία πρεπει να περάσει την κουλτούρα του ετήσιου εμβολιασμού".
"Νομίζουμε ότι έπειδη έχουμε κάνει εμβόλια για τον κορωνοιό είμαστε εντάξει, αλλά πρεπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο, όπως κάνουμε για την γρίπη", εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης