Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ΕΡΤ ζητά αύξηση κατά 17% στο τέλος που πληρώνουν οι πολίτες με το λογαριασμό ρεύματος

Η ΕΡΤ ζητά αύξηση κατά 17% στο τέλος που πληρώνουν οι πολίτες με το λογαριασμό ρεύματος
Σήμερα, το ποσό του ανταποδοτικού τέλους ανέρχεται στα 3 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό, ενώ το ανώτερο ποσό στο οποίο είχε φτάσει ήταν τα 4,24 ευρώ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή
Το ζήτημα της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους κατά 0,50 ευρώ θέτει η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή αποσκοπεί στο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε πρόγραμμα και την επένδυση στην πλατφόρμα ERTFlix.
Σήμερα, το ποσό του ανταποδοτικού τέλους ανέρχεται στα 3 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό, ενώ το ανώτερο ποσό στο οποίο είχε φτάσει ήταν τα 4,24 ευρώ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Επί κυβέρνησης Σημίτη το ανταποδοτικό είχε αυξηθεί στα 3,24 ευρώ, ενώ αυξήθηκε 1 ευρώ ακόμη επί υπουργίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Όταν η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έκλεισε την ΕΡΤ, δεσμεύτηκε πως η νέα ΕΡΤ  θα ήταν φθηνότερη και ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2014 με 3 ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αυξήσει το τέλος στα 3,5 ευρώ, όταν επανάφερε σε λειτουργία την ΕΡΤ, αλλά η αντίδραση της ΝΔ τον σταμάτησε και το τέλος έμεινε στα 3 ευρώ, παρά το γεγονός ότι είχε επανέλθει το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης