Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)
(upd) Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για βόμβα στην οδού Κοκκινοπούλου πλησίον της Πολυτεχνειούπολης, έξω από την έδρα των ΜΑΤ.
Ειδικότερα, ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:29 και έδωσε προθεσμία 45 λεπτά μέχρι να εκραγεί η βόμβα.
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), αλλά και η Αντιτρομοκρατική, που εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε τάπερ , ο οποίος αποτελούνταν από εκρηκτική ύλη, μπαταρία, καλώδια και διακόπτη.
Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ. Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.
Μάλιστα, προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν, "σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης