Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά από καταδίωξη - Ακόμη ένας τραυματίας

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά από καταδίωξη - Ακόμη ένας τραυματίας
Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο δεύτερος αστυνομικός
(upd) Νεκρός είναι ένας 29χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό του στη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων από την περιοχή της Νίκαιας στον  Ασπρόπυργο,  ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο δεύτερος αστυνομικός, που ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή.
Μάλιστα, μεταφέρθηκε αρχικά διασωληνωμένος στο Θριάσιο» νοσοκομείο και πλέον νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών με αιμάτωμα και πολλαπλά κατάγματα.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 20χονου Ρομά.

Η καταδίωξη

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε τα ξημερώματα τη Δευτέρας 18/12 κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας, όπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα.
Κατά τη διάρκεια καταδίωξης δύο ύποπτων οχημάτων , στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του ενός ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης για να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να πέσει πάνω σε περιπολικό.
Οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου ο ένας κατέληξε.
Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Συλλυπητήρια Οικονόμου: Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία», δήλωσε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, με αφορμή τον 29χρονο που κατέληξε έπειτα από αστυνομική καταδίωξη.
Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

οικ_13.JPG

Συλλυπητήρια Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα αιτήματα των αστυνομικών για καλύτερες συνθήκες στη δύσκολη μάχη

Τη θλίψη της για την απώλεια της ζωής ενός νέου αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην ώρα του καθήκοντος, εξέφρασε η Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη.
"Βρισκόμαστε κοντά στους αστυνομικούς στη δύσκολη μάχη, που δίνουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.
Βρισκόμαστε κοντά στα αιτήματά τους να δίνουν με καλύτερες συνθήκες αυτή την δύσκολη μάχη", τόνισε η κα Γιαννακοπούλου.
Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και στην Ελληνική Αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης