Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις στις Σέρρες για τηλεφωνικές απάτες – Οι δράστες απέσπασαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα από ηλικιωμένες

ΕΛ.ΑΣ: Δύο συλλήψεις στις Σέρρες για τηλεφωνικές απάτες – Οι δράστες απέσπασαν 40.000 ευρώ και κοσμήματα  από ηλικιωμένες
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών
Χειροπέδες σε δύο άτομα στις Σέρρες πέρασαν αστυνομικοί, καθώς διέπραξαν τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, αρπάζοντας 40.000 ευρώ και κοσμήματα.
Πρόκειται για έναν άντρας και μία γυναίκα που μαζί με συνεργούς τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη τηλεφωνικών απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Η δράση τους

Σε ό,τι αφορά τη δράση τους, οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι είτε τον γιατρό, είτε τον αστυνομικό και ισχυρίζονταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματιστεί ή έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο. Ζητούσαν χρήματα για να πραγματοποιηθεί άμεσα χειρουργική επέμβαση ή για να αποφύγει το συγγενικό τους πρόσωπο τις ποινικές συνέπειες της πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.
Από τη έρευνα προέκυψε ότι ενεργώντας με την συγκεκριμένη μεθοδολογία εξαπάτησαν ηλικιωμένες γυναίκες σε περιοχή των Σερρών, στην Ξάνθης και σε περιοχή της Ροδόπης, ενώ το προηγούμενο 24ωρο προσπάθησαν να εξαπατήσουν την ίδια ηλικιωμένη σε περιοχή των Σερρών, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.
Εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.250 ευρώ, 1 σπρέι πιπεριού και 2 κινητά τηλεφώνα.
Το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ αποδόθηκε στην παθούσα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης