Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από απόψε με τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από απόψε με τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως το Σάββατο οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου
Προ των πυλών είναι η αλλαγή του καιρού καθώς από σήμερα αφήνουμε πίσω μας τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες για επίπεδα φυσιολογικά για την εποχή. Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά Βαλκάνια έχει φτάσει στην χώρα και θα δώσει καταιγίδες και χιόνια ενώ αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα έχουμε πυκνά σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια και θα έχουμε βροχές και μπόρες. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στα 1200 μέτρα και οι βροχές θα κατέβουν νοτιότερα. Από το μεσημέρι της Παρασκευής όμως και μετά, τα φαινόμενα θα μεταφερθούν πιο ανατολικά και οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν μέχρι την Ευρυτανία και την Φθιώτιδα.
Το βράδυ της Παρασκευής θα υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια της χώρας, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν ακόμη πιο χαμηλά, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα άκρως χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο σε όλη την επικράτεια.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Για τη ραγδαία αλλαγή του καιρού και την βαρυχειμωνιά που είναι προ των πυλών εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ. Ο χιονιάς θα επισκεφτεί πολλές περιοχές της χώρας, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται νοτιοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το Σάββατο θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως το Σάββατο οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) Από το απόγευμα της Παρασκευής στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.

β) Από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.

γ) Μετά το απόγευμα του Σαββάτου τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Aπό τo μεσημέρι της Παρασκευής στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

β) Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδυνές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) Tο Σάββατο αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

β) Tην Κυριακή οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Η πρόγνωση για σήμερα από την ΕΜΥ

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο στρεφόμενοι από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάννησα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από -01 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 19 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά στα βόρεια σε βορειοανατολικούς ενισχυόμενους.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης