Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος: «Ναι» στα ομόφυλα ζευγάρια, «όχι» στην τεκνοθεσία - Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας

Ιερώνυμος: «Ναι» στα ομόφυλα ζευγάρια, «όχι» στην τεκνοθεσία - Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας
O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε ότι έχει βγάλει νέα ταυτότητα
Σχετικά Άρθρα
«Ναι» στα ομόφυλα ζευγάρια και «όχι» στην τεκνοθεσία λέει o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καθώς «δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η σύνθεση της κοινωνίας».
«Η Εκκλησία πιστεύει στην ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να ζήσει έτσι. Δεν θα του επιτρέψουμε όμως να μας αλλάξει τη σύνθεση της κοινωνίας. Εκεί είναι η διαφωνία. Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς; Το παιδάκι αυτό θα έχει; Εσείς έχετε μια μαμά; Αυτό τι θα έχει; Θα έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες. Την ελευθερία του ανθρώπου τη δέχομαι. Το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν το επιτρέπω. Η τεκνοθεσία με ενοχλεί, όχι η συμβίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Οι νέες ταυτότητες

Όσον αφορά στις νέες ταυτότητες, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι και ο εκκλησιαστικός χώρος έχει τις δικές του ομάδες... Για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από ιερείς και μέλη της Εκκλησίας για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων ο κ. Ιερώνυμος είπε χαρακτηριστικά πως «εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα», τονίζοντας ότι «και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως, όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει».

Υπόθεση «Κιβωτός του Κόσμου»

Όσον αφορά την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και στον πατέρα Αντώνιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε πως είχε πει στον πατέρα Αντώνιο ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του. Ωστόσο όπως είπε αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω», πρόσθεσε.

Η εκκλησιαστική περιουσία

Ερωτηθείς, εξάλλου, για το έργο της εκκλησίας όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φτώχειας και της ακρίβειας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Τι να την κάνουμε την περιουσία; Οικόπεδα δεν τρώει κανείς. Ένα κομμάτι έχει χαθεί. Ένα άλλο κομμάτι έχει ανέβει η αξία του. Με την πολιτεία και με άλλους να δημιουργήσουμε ένα φορέα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, με στόχο όχι να φάει η εκκλησία, αλλά την αξιοποίηση για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού μας. Ξεκινώ από τη φοιτητική στέγη. Η Μονή Πετράκη μπορεί να πει ότι φτιάχνω, δίνοντας περιουσία τέσσερις πολυκατοικίες ή δεν ξέρω πόσα διαμερίσματα για δωρεάν διαμονή φοιτητών από επαρχία. Ίσως είναι η ευκαιρία να το δούμε αυτό το θέμα. Θα το προτείνω αυτό το θέμα στη Σύνοδο», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης