Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια - Κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες

Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια - Κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες
Ο νεαρός αστυνομικός δίνει μάχη για 5η ημέρα στην ΜΕΘ της Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται
Δυσάρεστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από 18χρονο οπαδό του Ολυμπιακού στου Ρέντη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για 5η ημέρα στην ΜΕΘ της Νίκαιας όπου και νοσηλεύεται.
Οι γιατροί του δίνουν σταθερές δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων και χειρίζονται με ιδιαίτερα προσοχή τη θεραπεία του καθώς ελλοχεύει ο φόβος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.
Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο ανακοινωθέν του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τονίζονταν ο 31χρονος παρέμενε σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζονταν «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».
«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου γίνονταν λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν 

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς
Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό.
Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.
202312072325121085-1200x833.jpg
Οικονόμου: Κατονομάστηκε το άτομο που έδωσε τις φωτοβολίδες, έρχονται νέες συλλήψεις

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε στον 18χρονο τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη, του οποίου το πόδι ακρωτηριάστηκε σήμερα, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.
Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου, επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.
«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη»

Απολογείται την Πέμπτη  14/12 ο 18χρονος δράστης

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε για την απολογία του ο 18χρονος καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό έξω από το κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.
Την ίδια ώρα ο πατέρας του προχωρά σε καταγγελία καθώς αναφέρει πως ο γιος του δέχεται απειλές ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι «μεγάλοι έμπλεξαν τους μικρούς σε αυτό».
Ο 18χρονος δράστης οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας 11.12 στα δικαστήρια Πειραιά ενώπιον του εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Στον 18χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.
Ο ίδιος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
18xronos2.jpg


Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 18χρονου

Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας
Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
Βιαιοπραγία από κοινού
Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες
Όλες οι κατηγορίες εμπεριέχουν την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Τι αναφέρει ο δράστης για την νύχτα των επεισοδίων: «Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, είχε μεταβεί στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους».
Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».
Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.
Φοβούμενος για ό,τι συνέβη, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του το περιστατικό.
Παράλληλα σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα το πρωί, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, ενώ παράλληλα διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Όσον αφορά στα άτομα στα οποία εκμυστηρεύτηκε, ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον άλλον αδερφό του, οι οποίοι και εξετάστηκαν από τις Αρχές επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του.
renti.png
Σοβαρές καταγγελίες από τον πατέρα του

Απειλές σε βάρος του γιου του καταγγέλλει ο πατέρας του 18χρονου, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη.
«Ο… πήγε και είπε ότι αυτός το έκανε. Πώς το έκανε; Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. Ότι του είπαν ‘‘πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά”. Πού στον Κορυδαλλό;», ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου στον Alpha.
Ο 18χρονος είναι συντετριμμένος και φοβισμένος, λέει η μητέρα του, που τον επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ. «Δεν λέω ότι είναι αθώος, αλλά έχουν μπλέξει οι μεγάλοι τους μικρούς, έχουν σωθεί οι μεγάλοι και έχουν μπλεχτεί οι μικροί», είπε η μητέρα του και πρόσθεσε: «Ντρέπεται να δει τον πατέρα του, εγώ του μίλησα, του είπα: ό,τι είναι να το πει, να μην κλάψει άλλη μανούλα το παιδάκι της».
Ο ίδιος ο 18χρονος φέρεται να κατέθεσε στις αρχές, σχετικά με τον άνδρα που έδωσε την εντολή ώστε οι χούλιγκαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς.
«Δεν τον είδα ποτέ τον καθοδηγητή.
Φορούσε διαρκώς μία κουκούλα full face. Πρόκειται για έναν άνδρα ψηλό, αδύνατο. Είναι νεαρός. Δεν τον κάνω πάνω από 25 χρονών» φέρεται να είπε στις αρχές.
«Η δική μου αίσθηση είναι ότι φοβάται. Προφανώς και ξέρει ποιος του έδωσε την φωτοβολίδα και φοβάται να μιλήσει», τόνισε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας.
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον άνθρωπο που οργάνωσε και συντόνισε την επίθεση, μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων γι’ αυτό και δίνουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένα δείγματα DNA, που έχουν ληφθεί ακόμη και για παλαιότερες υποθέσεις. Στο στόχαστρο έχουν μπει και σεσημασμένοι οργανωμένοι οπαδοί, ενώ μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης