Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολυμπιακός: Απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια οπαδών μας από την Αστυνομία

Ολυμπιακός: Απαγωγή, ομηρία και βασανιστήρια οπαδών μας από την Αστυνομία
Τί καταγγέλλει η ομάδα του Πειραιά
Σχετικά Άρθρα
Για «αλόγιστη χρήση δακρυγόνων στο πάρκινγκ, χωρίς να γίνεται το παραμικρό επεισόδιο» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας και νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Δημήτρης Νιάκος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου του συλλόγου του Πειραιά για όσα συνέβησαν στον αγώνα βόλεϊ του League Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Αποτέλεσμα των επεισοδίων στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός 31χρονου αστυνομικού που δίνει μάχη για τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα που δέχτηκε στον μηρό. Ο κ. Νάκος υπογράμμισε ότι ο οργανισμός του Ολυμπιακού «δεν θέλει κοντά του τους μπαχαλάκηδες», αλλά κατήγγειλε και ομηρία κατά των οπαδών από την αστυνομία.
Ο Δημήτρης Νιάκος αρχικά εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον άτυχο αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων: «Δεν θέλουμε να υπάρξει άλλο θύμα, ελπίζουμε αυτό το γεγονός να είναι το τελευταίο περιστατικό που έχει γίνει σε αθλητικούς χώρους. Tα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο μας. Κατά την διάρκεια του πρώτου σετ 50 μπαχαλάκηδες, αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο. Επιτέθηκαν σε μία διμοιρία 500 μέτρα μακριά».
«Έχουμε την μαρτυρία του διαιτητή ότι δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα, καθώς τα επεισόδια δεν έγιναν στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και δεν κινδύνεψαν αθλητές οι παράγοντες. Βέβαια, στη συνέχεια κι ενώ η αστυνομία συνέχιζε να κάνει χρήση δακρυγόνων, αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα», συνέχισε.
«Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών, όταν είδαν αυτούς τους 50 μπαχαλάκηδες… Εφόσον έχει λήξει το επεισόδιο αυτό υπήρχε διμοιρία στο πάρκινγκ του γηπέδου, να βγει στον δρόμο και να περικυκλώσει αυτούς τους 50 μπαχαλάκηδες. Το έκαναν; Θα αποδειχθεί μέσα από τους διαλόγους».
«Προκαλούμε την αστυνομία να βγάλει τις συνομιλίες των αστυνομικών όταν είδαν αυτούς του 50 μπαχαλάκηδες. Έχει ξεκινήσει η λογική του παραλόγου, ερχόμαστε σε άλλες εποχές. Ένα γήπεδο περικυκλώθηκε από την αστυνομία, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών. Κατέβασαν όλη την αστυνομική δύναμη της Αττικής ακόμη και από το ΟΑΚΑ στου Ρέντη», πρόσθεσε.
Ο κ. Νάκος κατήγγειλε επίσης ότι «είχε πιάσει μια εστία φωτιάς εντός του γηπέδου, αλλά δεν μπορούσε να πλησιάσει Πυροσβεστική. Όταν αναφέραμε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι έχει πιάσει φωτιά μας είπαν “δεν μας ενδιαφέρει, να καείτε ζωντανοί”».
Όσο για τις μαζικές προσαγωγές και τη σύλληψη του δράστη, ο Δημήτρης Νιάκος επισήμανε: «Δεν μας νοιάζει αν υπήρξε ο δράστης μέσα στους προσαχθέντες. Μας νοιάζει ότι συνέλαβαν ένα ολόκληρη γήπεδο. Είναι ψέμα ότι ο δράστης συνελήφθη γιατί ήταν μέσα στους προσαχθέντες. Έγιναν νέες συλλήψεις, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της και βρήκε τον δράστη. Η αστυνομία δεν βρήκε τον δράστη από το… φιάσκο να συλλάβει 424 άτομα. Μια συγνώμη από τους αξιωματικούς της αστυνομίας δεν έχουμε ακούσει».
«Μιλάμε για μια διάρκεια 30 ωρών, για μία απαγωγή, για ομηρία, για βασανιστήρια. Στην Πέτρου Ράλλη ήμουν ο πρώτος που μπήκα και είδα τους προσαχθέντες. Ενώ είναι προσαχθέντες με δυνάμεις των ΜΑΤ, ένας από αυτούς βλέπει ένα παιδάκι στην καρέκλα και το χτυπάει στο κεφάλι. Ήμασταν πέντε δικηγόροι και ξεσηκωθήκαμε, φωνάξαμε τους ταξιάρχους. Σαν Ολυμπιακός καλούμε όσα παιδιά και πατεράδες έχουν υποστεί κάποια βία. Να περιμένουν να κάνουμε μία συνάντηση, θα προβούμε στα νόμιμα, με αγωγές και μηνυτήριες αναφορές κατά του ελληνικού δημοσίου και της αστυνομίας για τον βασανισμό αυτών των ανθρώπων».
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αγωγές και μηνύσεις, ενώ κάλεσε όλους όσοι υπέστησαν αστυνομική βία να συμπορευθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης