Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις με σκευάσματα από τρίτες χώρες

ΕΛ.ΑΣ: Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις με σκευάσματα από τρίτες χώρες
Δύο γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, διενεργούσαν ιατρικές πράξεις θεραπευτικών επεμβάσεων για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για παράνομες αισθητικές επεμβάσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης το προηγούμενο 24ωρο σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 3 άτομα για διενέργεια παράνομων θεραπευτικών αισθητικών επεμβάσεων και παράνομη διακίνηση, κατοχή και χρήση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι 2 γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά τη διάρκεια σεμιναρίου, διενεργούσαν ιατρικές πράξεις θεραπευτικών επεμβάσεων για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.
Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος των 2 συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας εντοπίσθηκε και συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σκευάσματα από τρίτες χώρες

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της) χρησιμοποιούσαν διάφορα σκευάσματα με προέλευση από τρίτες χώρες, τα οποία σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) αποτελούν:
-φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, είναι προϊόντα παράνομης διακίνησης, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους και
-ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.
Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος θα ενημερωθεί σχετικά και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Κατασχέσεις

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-4.615 ευρώ,
-παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας και
-παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά και
-μπλοκ σημειώσεων.
elas4_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης