Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Καμπανάκι» Σφακιανάκη για Viber και WhatsApp: «Δεν είναι ασφαλείς όπως νομίζαμε»

«Καμπανάκι» Σφακιανάκη για Viber και WhatsApp: «Δεν είναι ασφαλείς όπως νομίζαμε»
Ανάμεσα σε αυτά τα τρωτά σημεία είναι μέχρι και η κλωνοποίηση του κινητού
Εχθές 5/12 έγινε γνωστή η είδηση ότι η ΕΥΠ έστειλε σήμα προειδοποιώντας τα κυβερνητικά στελέχη ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους και τα sms μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς.
Με αφορμή λοιπόν αυτό το σήμα που έστειλε η ΕΥΠ, μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερρνοασφάλειας CSI και έδωσε πληροφορίες για εφαρμογές όπως είναι το Viber και το What’s app.
Συγκεκριμένα ο ίδιος μιλώντας στο mega αναφερόμενος στις παραπάνω εφαρμογές είπε: «Μίλησε η ΕΥΠ κι είπε αλήθειες. Μπορεί κάποιος με 60 ευρώ το μήνα να παρακάμψει και να ακούει τα πάντα όλα, αν κάποιος έχει πρόσβαση στο κινητό του άλλου.
Υπάρχουν εταιρείες που αν γνωρίζεις κόσμο μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος, να δώσει τα κατάλληλα χρήματα και να συνδεθεί με το τηλέφωνο που τον ενδιαφέρει».
Για την «προτροπή» της ΕΥΠ να τις αντικαταστήσουν (viber & whats app) με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία, o Μανώλης Σφακιανάκης είπε: «Έχει γίνει έρευνα πάνω σε αυτή την εφαρμογή που έδειξε ότι έχει επτά τρωτά σημεία. Ανάμεσα σε αυτά τα τρωτά σημεία είναι μέχρι και η κλωνοποίηση του κινητού. Η εταιρεία της εφαρμογής αυτής στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι κάλυψε τα αδύναμα σημεία. Ωστόσο ”αιωρείται” ότι κι αυτή η εφαρμογή έχει θέμα σοβαρό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης