Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός για το σύνδρομο του λευκού πνεύμονα που «στοχεύει» παιδιά - Μαγιορκίνης: Θα φτάσει και στην Ελλάδα

Συναγερμός για το σύνδρομο του λευκού πνεύμονα που «στοχεύει» παιδιά - Μαγιορκίνης: Θα φτάσει και στην Ελλάδα
Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν λόγω της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά
Τον κώδωνα του κινδύνου για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», που έχει παρατηρηθεί σε παιδιά στην Κίνα, έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκτιμώντας ότι δεδομένα θα εμφανιστούν κρούσματα και στην Ελλάδα.
Σχολιάζοντας το ανησυχητικό φαινόμενο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, επεσήμανε πως «όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά κολλάνε όσοι δεν έχουν ισχυρή ανοσία, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό».
«Δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη» σχολίασε, ενώ υπογράμμισε πως η ασθένεια «χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του λευκού πνεύμονα γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός».
Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «μας ανησυχεί η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά. Δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια»
Παράλληλα, ανέφερε ότι «λόγω των εμβολιασμών υπάρχει προστασία από πολλά μικρόβια και βοηθάει το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι πχ. για τον πνευμονιόκοκκο», προσθέτοντας ότι «σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα, αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι μια αύξηση στα κρούσματα, όπως καταγράφουν πολλές χώρες στην Ευρώπη».
Αναφορικά με την Covid-19, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορονοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά, λόγω πτώσης θερμοκρασίας καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε. Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης