Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 12 Δεκεμβρίου – «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται»

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 12 Δεκεμβρίου – «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται»
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «στο τόσο αυταπόδεικτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει για την ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών. Στην ανακοίνωση καλούνται τα μέλη, οι φίλοι και οι πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν να δώσουν το «παρών» ενάντια «στην απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «στο τόσο αυταπόδεικτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.
Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται», καταλήγει.
Αναφερόμενοι στην Επιτροπή Διερεύνησης του δυστυχήματος τονίζεται πως: «Θεωρούμε ότι με όσα διαδραματίζονται ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής, με κύρια ευθύνη του ορισθέντος Προέδρου γελοιοποιείται η διερεύνηση του πλέον πολύνεκρου κρατικού εγκλήματος που συνέβη στην χώρα τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, ευτελίζονται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, λοιδορείται η μνήμη των νεκρών και όλα αυτά σε καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για το πένθος μας.
Όλα όσα συμβαίνουν δίνουν την εικόνα ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που μετέχουν στην ως άνω επιτροπή δεν έχουν περισσότερη αίσθηση ευθύνης από απρόθυμους πρωταγωνιστές σε μια κακοστημένη παράσταση με προαποφασισμένο οικτρό περιεχόμενο και έκβαση, που απλώς πρέπει να παιχθεί».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης