Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης για πνευμονία στην Κίνα: Σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα - Γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του λευκού πνεύμονα

Μαγιορκίνης για πνευμονία στην Κίνα: Σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα - Γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του λευκού πνεύμονα
«Χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός», εξήγησε ο Γκ. Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
«Σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα, αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι μια αύξηση στα κρούσματα, όπως καταγράφουν πολλές χώρες στην Ευρώπη», τόνισε ο επίκουρος Καθηγητής επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στα χιλιάδες περιστατικά παιδιών με πνευμονία που καταγράφονται στην Κίνα και προκαλούν προβληματισμό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σημαίνοντας συναγερμό στα συστήματα υγείας.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι αυτό που ανησυχεί είναι η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά.
Όπως εξήγησε, «δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη».
Υπογράμμισε ότι «όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά κολλάνε όσοι δεν έχουν ισχυρή ανοσία» και πρόσθεσε πως «λόγω των εμβολιασμών υπάρχει προστασία από πολλά μικρόβια και βοηθάει το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι πχ. για τον πνευμονόκοκκο».

Γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»

Ο κ. Μαγιορκίνης δεν παρέλειψε να εξηγήσει γιατί χαρακτηρίζεται σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα».
Όπως είπε ο επίκουρος Καθηγητής επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, «χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός».

Για τον κορωνοϊό

Τέλος, για την πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορωνοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες 2 εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά λόγω πτώσης θερμοκρασίας, καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε».
«Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ , αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης