Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέες αποκαλύψεις: «Το ζεύγος Τράγκα δεν είχε δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ - Υψηλές δανειακές συμβάσεις με τράπεζα στην Ελλάδα»

Νέες αποκαλύψεις: «Το ζεύγος Τράγκα δεν είχε δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ - Υψηλές δανειακές συμβάσεις με τράπεζα στην Ελλάδα»
Ένα επιπλέον κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 του ποσού
Δεν έχει τέλος το θρίλερ για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής συνεχίζονται, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει νέο κεφάλαιο στον «πόλεμο» των δύο κληρονόμων του δημοσιογράφου.
Δύο χρόνια μετά τον θάνατό του, με φόντο πανάκριβα αυτοκίνητα, μετρητά και υπερπολυτελή ακίνητα σε διάφορα μέρη του κόσμου, οι ελεγκτές συνεχίζουν να «ξεψαχνίζουν» μια σειρά από στοιχεία και να φέρνουν στο φως νέες άγνωστες αλήθειες για την αμύθητη περιουσία του.

Το ζεύγος Τράγκα δεν είχε δηλώσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ

Ο Γιώργος Τράγκας και η Μαρία Καρρά, φέρονται να μην δήλωσαν 2,7 εκατομμύρια ευρώ για τα φορολογικά έτη 2016 και 2017, με τους ίδιους τότε να υποστηρίζουν ότι δεν έκαναν δηλώσεις γιατί ζούσαν στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν στην Ελλάδα.
Τέσσερις χώρες έστειλαν στοιχεία στις ελληνικές Αρχές και διαπιστώθηκε ότι το 2016 ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν επί 184 μέρες στην Ελλάδα, όταν βάσει νόμου βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος κάτοικος εξωτερικού, είναι η διαμονή του, εκτός συνόρων για τουλάχιστον 183 ημέρες.
Επίσης, το 2017 ο Γιώργος Τράγκας φέρεται να μην προσκόμισε στις αρχές πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας από το Μονακό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία, που αποκλείουν και την ιδιότητα της Μαρίας Καρρά ως μόνιμης κατοίκου εξωτερικού τότε, αποκαλύφθηκαν αδήλωτα εισοδήματα ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ποσό αυτό δεν είχε δηλωθεί και επιβαρύνει πλέον τη «χρυσή» κληρονομιά, που άφησε πίσω του ο εκδότης.

Στα «μαχαίρια» η χήρα και ο γιος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι συγκρούσεις των δύο κληρονόμων, της χήρας Μαρίας Καρρά και του Γιάννη Τράγκα. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος γιος του δημοσιογράφου, Φρέντυ Τράγκας, έχει αποποιηθεί την κληρονομιά.
Η Μαρία Καρρά λοιπόν, παραμένει στη Νίκαια της Γαλλίας και ψάχνει αγοραστές για ορισμένα από τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα που είχε αποκτήσει ο σύζυγός της. Ωστόσο, φέρεται πως θέλει να κρατήσει την αγαπημένη της Ferrari Portofino και μια Bentley, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.
Η Ferrari που οδηγεί των 4.000 κυβικών και των 600 ίππων, κάνει το 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και έχει κοστολογηθεί στα 220.000 ευρώ.
Ένα κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα
Όπως αποκάλυψε το Live News, ο Γιάννης Τράγκας κατέθεσε μήνυση σε βάρος της χήρας, ενός Ελβετού δικηγόρου από τη Γενεύη και μιας συμβολαιογράφου στο Μονακό, για απιστία κακουργηματικού χαρακτήρα. Τους κατηγορεί ότι την ώρα που η περιουσία – μαμούθ του Γιώργου Τράγκα έχει δεσμευθεί, εκείνοι βάζουν χέρι στα χρήματα.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τράγκας, έχουν δοθεί 320.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο για δαπάνες από έξοδα σε ακίνητα στο Μονακό, για ακίνητα στην Αμερική, συντήρηση της Bentley και της Rolls Royce, συντήρηση και χημικά πισίνας στην εξοχική κατοικία του Σεν Τροπέ, αλλά και στην αμοιβή του Ελβετού δικηγόρου, η οποία ξεπερνά το ποσό των 100.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δικόγραφο ο συνεκτελεστής της διαθήκης από τη Γενεύη πλήρωσε τον εαυτό του.
Με τη μήνυσή του ο υιός Τράγκας ζητά από την Εισαγγελία να ελέγξει τη Μαρία Καρρά και τους δύο συνεκτελεστές της διαθήκης για κακουργηματική απιστία και «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.
Ζητά ακόμη, να παυθεί από τα καθήκοντα του ο Ελβετός συνεκτελεστής της διαθήκης, αλλά και να παραδώσει όλα τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του, τα κλειδιά όλων των ακινήτων και των οχημάτων και να παράσχει αναλυτική έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειές του που αφορούν την περιουσία.

Υψηλές δανειακές συμβάσεις με τράπεζα στην Ελλάδα

Ένα επιπλέον κεφάλαιο που απασχολεί την Οικονομική Εισαγγελία είναι οι υψηλές δανειακές συμβάσεις που είχε συνάψει ο Γιώργος Τράγκας με συγκεκριμένη τράπεζα στην Ελλάδα, οι οποίες αποπληρώθηκαν με την καταβολή μόνο του 1/3 του ποσού, με τα υπόλοιπα χρήματα να του χαρίζονται. Ενδεικτικά για δάνειο 2 εκατομμυρίων που έλαβε το 2008, 10 χρόνια μετά φαινόταν να το έχει αποπληρώσει, με την τράπεζα να του χαρίζει 600.000 ευρώ.
Φύλλο και φτερό γίνονται και τα πόθεν έσχες που υπέβαλαν κάθε χρόνο τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά, λόγο της δημοσιογραφικής τους ιδιότητας. Από το 2002 μέχρι το 2020, ο εκδότης δήλωσε εισοδήματα 5,5 εκατομμυρίων και η σύζυγός του, 446.000 ευρώ. Ποσά που είναι αδύνατον να δικαιολογήσουν όλα όσα απέκτησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης