Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση: Ανύπαρκτα τα υπουργεία Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη - Παρέμβαση εισαγγελέα

Επίθεση Μαρινάκη στην κυβέρνηση: Ανύπαρκτα τα υπουργεία Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη - Παρέμβαση εισαγγελέα
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση και παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτηρίζει ανύπαρκτα τα υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη
Σχετικά Άρθρα
Πόλεμο κατά της κυβέρνησης έχει κηρύξει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ιδιοκτήτη τον Ευάγγελο Μαρινάκη.
Αφορμή ήταν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», στα τέλη Οκτωβρίου, που διεκόπη οριστικά λόγω επεισοδίων και τελικά ο αγώνας κρίθηκε στα αθλητικά δικαστήρια υπέρ των «Πράσινων».
Τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα Μαρινάκη με κυβέρνηση σημειώθηκε με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Βόλου με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (3/12/2023) όπου επίσης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για σχεδόν μία ώρα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα από το παιχνίδι, εξέδωσε ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση και παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ χαρακτηρίζει ανύπαρκτα τα υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη, ισχυριζόμενη ότι έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ωστόσο, η ανακοίνωση προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη «σκληρή» τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά το επεισοδιακό ματς στην έδρα του Βόλου.

Η παρέμβαση εισαγγελέα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μετά την χθεσινή (3-12-2023) ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάλεσε τον πρόεδρό της Ευάγγελο Μαρινάκη, αύριο (Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023), προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, Γεώργιο Οικονόμου.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Καθήκον μας να προστατεύουμε τους πολλούς που θέλουν να δουν κάποιο άθλημα

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης μεταξύ των ομάδων. Αυτό που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να τηρείται ο νόμος. Και χθες (3/12/2023) συλλήψεις έγιναν και προσαγωγές έγιναν και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών που θέλουν να πάνε στο γήπεδο να δουν έναν αγώνα.
Καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους πολλούς που θέλουν να δουν κάποιο άθλημα αλλά και τους κατοίκους των περιοχών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των γηπέδων. «Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις. Δεν πρόκειται από το ένα παιχνίδι στο άλλο να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Έχουμε καθήκον να τρέχουμε πιο γρήγορα και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα βίας. Οτιδήποτε υπάρχει και καταγγέλλεται είναι στην αρμοδιότητα των αρχών να το ελέγχει».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής:
«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό.
Σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΚΕΔ με εντολή της συμμορίας έστειλε τους Παπαπέτρου και Γκορτσίλα να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα. Συμπαραστάτες τα ανύπαρκτα υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Το κράτος και οι δικαστικές αρχές που στο παρελθόν είχαν δείξει ιδιαίτερο ζήλο για την υποτιθέμενη κάθαρση του ποδοσφαίρου, διατάζοντας ακόμα και την παρακολούθηση των τηλεφώνων των μισών παραγόντων, σήμερα αδιαφορεί πλήρως δηλώνοντας ευθέως ότι δεν ασχολείται και έχοντας αφήσει το ποδόσφαιρο στη μαύρη μοίρα που το έβαλε η μαφία και το παρακράτος.
Το τι θα γίνει από εδώ και εμπρός είναι αβέβαιο. Η μαφία θα συνεχίζει το έργο της κάθε εβδομάδα με όπλο τους τη διαιτησία, τους βαρίστες, τους παρατηρητές, τις κροτίδες, τα δακρυγόνα κλπ, κλπ.
Πώς άραγε θα σταματήσει αυτό; Θα περιμένουμε την ακόμα μεγαλύτερη αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού που βλέπει να τον προκαλούν καθημερινά;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης