Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός σε σχολείο στο Ηράκλειο: Τρεις μαθητές ημιλιπόθυμοι στις τουαλέτες από στικάκια νικοτίνης που έλαβαν - Τι είναι το snus;

Συναγερμός σε σχολείο στο Ηράκλειο: Τρεις μαθητές ημιλιπόθυμοι στις τουαλέτες από στικάκια νικοτίνης που έλαβαν - Τι είναι το snus;
Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξετάσουν το τί συνέβη, ενώ όπως διαπιστώθηκε, οι μαθητές χρησιμοποίησαν "στικάκια" νικοτίνης, είδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος
"Συναγερμός" σήμανε στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, για τρεις μαθητές - δύο 14χρονα κορίτσια και ένα 15χρονο αγόρι - που κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξετάσουν το τί συνέβη, ενώ όπως διαπιστώθηκε, οι μαθητές χρησιμοποίησαν "στικάκια" νικοτίνης, είδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος, τα οποία προκάλεσαν αδιαθεσία στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τo Cretalive, πρόκειται για αυτοκόλλητα στικάκια που τοποθετούνται στα ούλα για τη διακοπή του καπνίσματος και πωλούνται στα περίπτερα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άλλο παιδί είχε προμηθευτεί τα εν λόγω στικάκια, το περασμένο καλοκαίρι από ένα περίπτερο και καθώς ο ίδιος είχε βοηθηθεί να διακόψει το κάπνισμα, έδωσε τα "στικάκια" στα εν λόγω παιδιά, για να ... βοηθηθούν κι εκείνα.
Οι συμμαθητές τους εντόπισαν τους τέσσερις μαθητές (τρία κορίτσια και ένα αγόρι) και ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ και οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τι είναι το snus;

Το snus είναι σαν μια άκαπνη, υγρή σκόνη καπνού, που τοποθετείτε κάτω από το επάνω χείλος και έρχεται σε διάφορες γεύσεις, όπως μέντα και φρούτα.
Φτιάχνεται από ψιλοκομμένο, (κυρίως αποξηραμένο στον αέρα) καπνό, νερό, αλάτι και αρωματικές ύλες. Το snus είναι δημοφιλές στη Σουηδία και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες. Πωλείται σε διάφορες άλλες χώρες, όπως τον Καναδά, τις Η.Π.Α., τη Νότια Αφρική και τη Ρωσία.
Συνήθως το διατηρείται στο στόμα σας για 15 λεπτά μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ μούδιασμα.
Δεν το καίτε και δεν χρειάζεται να φτύνετε όταν το χρησιμοποιείτε. Σε σύγκριση με τα τσιγάρα, το snus φαίνεται λιγότερο επικίνδυνο.
Στην Ελλάδα αρχίζει και διαδίδεται όλο και περισσότερο κατά τα τελευταία έτη, δείχνοντας την προτίμηση που του έχει ο κόσμος, έναντι της κάυσεως καπνού σε οποιαδήποτε μορφή tobacco.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης