Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οργή για την αποφυλάκιση του συζύγου της Έφης Τσιχλάκη 1,5 χρόνο μετά την καταδίκη για τη δολοφονία της

Οργή για την αποφυλάκιση του συζύγου της Έφης Τσιχλάκη 1,5 χρόνο μετά την καταδίκη για τη δολοφονία της
Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2016 στα Χανιά της Κρήτης
Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη στα Χανιά της Κρήτης, ο σύζυγός της αποφυλακίστηκε, γεγονός που προκάλεσε την οργή της οικογένειας της 47χρονης γυναίκας. Οι συγγενείς της έδωσαν τη δική τους μάχη για να αναγνωριστεί η υπόθεση ως δολοφονία και όχι ως αυτοκτονία, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί.
Ο ξάδελφος της Έφης Τσιχλάκης σε δηλώσεις του στο Mega σχολίασε ότι η Δικαιοσύνη «έδωσε μηνύματα ατιμωρησίας ευθύς εξαρχής σε αυτή την υπόθεση». Την είδηση της αποφυλάκισής του έκανε γνωστή ο Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος της 47χρονης που δολοφονήθηκε και δικηγόρος της οικογένειας στην πολύκροτη δίκη. Μόλις τον Μάιο του 2022 και έξι χρόνια μετά το έγκλημα, ο δράστης είχε κριθεί ένοχος και καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών, χωρίς να έχει ομολογήσει ενώπιον του δικαστηρίου τη δολοφονία της συζύγου του.
«Το βούλευμα δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά εμείς το μάθαμε πολύ αργότερα. Δηλαδή, ήμασταν στα όρια της νόμιμης διορίας για να μπορέσουμε να ζητήσουμε από τον εισαγγελέα να ασκήσει έφεση. Eίχαμε ζητήσει και το βούλευμα προκειμένου να δούμε τι γράφει μέσα και πώς αυτός ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος ενάμιση χρόνο μετά. Είχε μείνει νομίζω έναν χρόνο και λίγο παραπάνω ως προφυλακισμένος πριν από την 1η δίκη. Παρόλα αυτά, πάλι κοινωνικά δεν συμπληρώνονται τα 3/5 της ποινής», δήλωσε ο ξάδελφος της Έφης Τσιχλάκη και δικηγόρος της οικογένειας, προσθέτοντας:
«Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η υπόθεση Τσιχλάκη θα φτάσει στο Στρασβούργο, ήταν και η πρόσφατη περιπέτεια με το βούλευμα. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ελληνική δικαιοσύνη. Έδωσε μηνύματα ατιμωρησίας η Δικαιοσύνη, σε αυτή την υπόθεση ευθύς εξαρχής. Από τον Άρειο Πάγο αναμένουμε να βγει η απόφαση όσον αφορά στο σκέλος της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε ο […] για τη συνολική διαδικασία ενώπιον του Εφετείου Κρήτης. Περιμένουμε επίσης την απόφαση που αφορά στο σκέλος της αναίρεσης που κατέθεσε ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου όσον αφορά στο ελαφρυντικό του μεταγενέστερου σύννομου και έντιμου βίου στον κατηγορούμενο. Συνειδητοποιείτε την ειρωνεία της κατάστασης; Σε έναν δολοφόνο που έχει καλύψει το έγκλημά του. Μιλάμε για θεσμική κατάπτωση».

Δολοφονία Έφης Τσιχλάκη - Το χρονικό

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2016 στα Χανιά της Κρήτης. Η Έφη Τσιχλάκη εντοπίστηκε νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο σπίτι που έμενε στα Χανιά. Αρχικά ο φάκελος της υπόθεσης κλείνει ως αυτοκτονία, με τον δράστη να μένει ελεύθερος και ατιμώρητος. Οι συγγενείς της γυναίκας προσπαθούν να αναδείξουν αστοχίες και λάθη κατά τη διάρκεια της έρευνας. Διαπιστώνεται πως η 47χρονη είχε δεχθεί πυροβολισμό από την αριστερή πλευρά του κεφαλιού της ενώ ήταν δεξιόχειρας. Ότι δέχτηκε επίθεση πριν πέσει νεκρή και ότι στο σπίτι υπήρχαν ζημιές που πρόδιδαν τη μάχη με τον δολοφόνο της.
Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία τον Μάρτιο του 2016, ο δράστης αθωώνεται λόγω αμφιβολιών. Μόλις τον Μάιο του 2022 καταδικάζεται για το έγκλημα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών. 1,5 χρόνο μετά άνοιξε και πάλι για τον ίδιο η πόρτα της ελευθερίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης