Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυάγιο στη Λέσβο: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης - Σώος ένας 40χρονος Αιγύπτιος, νεκρός ένας 30χρονος

Ναυάγιο στη Λέσβο: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης - Σώος ένας 40χρονος Αιγύπτιος, νεκρός ένας 30χρονος
Νοσηλεύεται  ο 40χρονος Αιγύπτιος που διασώθηκε - Αγνοούνται 12 ναυτικοί
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, τις πρωινές ώρες χθες (26/11), ενημερώθηκε το ΕΚΣΕΔ από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου «RAPTOR» σημαίας ΚΟΜΟΡΕΣ ότι πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Λέσβου.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Αλεξάνδρεια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με 14 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. Στη συνέχεια, ο Πλοίαρχος επικοινώνησε εκ νέου με το ΕΚΣΕΔ και δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και αιτήθηκε συνδρομή εκπέμποντας MAYDAY στο κανάλι 16 μέσω VHF.
Στο σημείο έσπευσαν 5 παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Εντοπίστηκε σώος από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας ένας 40χρονος Αιγύπτιος (ειδικότητας λιπαντής), ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Επιπλέον, το φορτηγό πλοίο “CMA CGM ALIAGA” σημαίας Μάλτας εντόπισε και περισυνέλεξε τη σορό ενός 30χρονου Αιγύπτιου (ειδικότητας ναύτη), η οποία παρελήφθη από Περιπολικό πλοίο Λιμενικού και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος συνολικά επιχείρησαν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες (Δ 7-8 BF), 4 σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, 24 παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και περιπολικά οχήματα του Λιμενικού από ξηράς.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης