Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επικαιροποιημένο Δελτίο της ΕΜΥ: Υποχωρεί η κακοκαιρία Bettina - Σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων

Επικαιροποιημένο Δελτίο της ΕΜΥ: Υποχωρεί η κακοκαιρία Bettina - Σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων
Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι
Σχετικά Άρθρα
Υποχωρεί η κακοκαιρία Bettina , καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των φαινομένων (βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων και καταιγίδων), ενώ σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Πλέον, ο χρωματικός κώδικας του ευρωπαϊκού συστήματος MeteoAlarm για την κακοκαιρία γίνεται πορτοκαλί.
Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ, σήμερα, Κυριακή 26/11, πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται:
-στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
- στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Τα 160 χιλιόμετρα ξεπέρασε η μέγιστη ριπή ανέμου

Το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και το πρωί της Κυριακής 26/11 έχει πλέον κινηθεί γρήγορα όπως αναμενόταν στην περιοχή της Βορειοδυτικής Μαύρης Θάλασσας, με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 972 hPa, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr.
Κατά την πορεία του από τη Νότια Αδριατική Θάλασσα, όπου βρισκόταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 25/11 με εκτιμώμενη ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του τα 993 hPa, το βαρομετρικό χαμηλό βάθυνε σημαντικά κινούμενο προς το Βόρειο Αιγαίο.
Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 25/11, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού εκτιμάται ότι ήταν τα 976 hPa. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψαν την μικρότερη ατμοσφαιρική πίεση από την αρχή λειτουργίας τους.
m1_5.JPG
Συνέπεια της κίνησης αυτού του βαθέως βαρομετρικού χαμηλού ήταν η επικράτηση θυελλωδών ανέμων σε αρκετές περιοχές της χώρας μας,  όπου τοπικά οι ριπές ξεπέρασαν τα 160 km/h, καθώς και σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.
Ακολουθούν οι 8 υψηλότερες ριπές ανέμου και τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 25/11 και έως το πρωί της Κυριακής 26/11.
m2_12.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης