Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας - Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας - Προκλήθηκαν υλικές ζημιές, δεν υπήρξαν τραυματισμοί
Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή της Πάτρας είχαν ως αποτέλεσμα και τη σύγκρουση δύο πλοίων στο νέο λιμάνι της πόλης
Σχετικά Άρθρα
Σε δεξαμενόπλοιο και επιβατηγό οχηματαγωγό προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Hellenic Spirit, την ώρα που προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι της Πάτρας. 
Συγκεκριμένα, το πλοίο Hellenic Spirit της ΑΝΕΚ, το οποίο προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι της Πάτρας, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε πάνω στο πλοίο Superfast II που βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα του λιμανιού  και επρόκειτο να αποπλεύσει το πρωί της Κυριακής 26/11.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο πλοία, αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός, με αποτέλεσμα το πλοίο Hellenic Spirit να «δέσει» κανονικά και να αποβιβάσει τους επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το συμβάν προκλήθηκε μικρή υλική ζημιά στο Hellenic Spirit στο οποίο απαγορεύτηκε ο απόπλους.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανγκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα με 128 επιβάτες, 58 φορτηγά, 39 ΙΧ και 12 τρέιλερ.
Το Hellenic Spirit αναμένεται να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα ενώ από το Λιμεναρχείο της Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι να εξεταστεί το αξιόπλοό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης