Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας - «Έχουμε 6.000 τόνους αλατιού»

Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Κεντρικής Μακεδονίας - «Έχουμε 6.000 τόνους αλατιού»
Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει 5.500-6.000 τόνους αλατιού στις αποθήκες της σε όλο το εύρος της, 100 αποχιονιστικά μηχανήματα σε όλα τα οδικά δίκτυα, καθώς και μηχανήματα έργου που βοηθούν στον καθαρισμό των φερτών υλών»
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το καιρικό δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, «ήδη έχει ολοκληρωθεί η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με όλους τους φορείς, προκειμένου να είναι όλοι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τυχόν ακραία φαινόμενα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία. Την ίδια στιγμή έχουν ενημερωθεί όλοι οι δήμοι».
Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει 5.500-6.000 τόνους αλατιού στις αποθήκες της σε όλο το εύρος της, 100 αποχιονιστικά μηχανήματα σε όλα τα οδικά δίκτυα, καθώς και μηχανήματα έργου που βοηθούν στον καθαρισμό των φερτών υλών».
Την ίδια ώρα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΠΚΜ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την έκδοση εκτάκτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ/ΕΜΚ με ισχύ από αύριο, αναφέρει ότι έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.
Από την πλευρά του ο κ. Στεργιάδης κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης