Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Γιάννης Οικονόμου «καρατόμησε» τον Διοικητή του ΤΑ Ωρωπού για τον «δράκο» των Εξαρχείων

Ο Γιάννης Οικονόμου «καρατόμησε» τον Διοικητή του ΤΑ Ωρωπού για τον «δράκο» των Εξαρχείων
Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί – όπως προβλέπει ο νόμος – η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκισή του
Την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, λόγω του «δράκου» των Εξαρχείων, ενώ ζήτησε να πραγματοποιηθεί και διοικητική διερεύνηση για την υπόθεση.
«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Πράγματι, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων, ο οποίος συνελήφθη για επιθέσεις σε γυναίκες και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές.
Ο τότε 22χρονος «δράκος» είχε οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών τον Αύγουστο του 2022 για την απόπειρα βιασμού μίας γυναίκας 76 ετών και ενός κοριτσιού 13 ετών.
Έπειτα από 12 μήνες προφυλάκισης, έπρεπε να αποφασιστεί – όπως προβλέπει ο νόμος – η παράταση ή μη της κράτησης του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Ιούλιο του 2023 το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών αποφάσισε την αποφυλάκισή του.
Με την αποφυλάκιση επιβλήθηκαν στον 23χρονο και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Θα έπρεπε να εμφανίζεται στο ΤΑ του Ωρωπού, αλλά δεν έδωσε ποτέ το παρών και δεν κηρύχθηκε επίσης ποτέ ως καταζητούμενος.
Ο «δράκος» των Εξαρχείων έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το απόγευμα της Τετάρτης (22.11.2023). Άλλωστε, οι καταγγελίες εις βάρος του είναι πολλές για βιασμό ανυπεράσπιστων γυναικών. Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο με τη δράση του, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης