Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θρίλερ με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και με τα ανθρώπινα μέλη στα βαγόνια των τρένων - Υπάρχει αλλοίωση στοιχείων;

Θρίλερ με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και με τα ανθρώπινα μέλη στα βαγόνια των τρένων -  Υπάρχει αλλοίωση στοιχείων;
Για αλλοίωση στοιχείων στο σημείο της τραγωδίας κάνει λόγο η ιδιωτική εταιρεία, που διενεργεί τις έρευνες
Σχετικά Άρθρα
Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση ανεύρεσης ανθρώπινων μελών στα βαγόνια των τρένων από την τραγική σύγκρουση στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023, την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δια του εκπροσώπου Τύπου, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, διαψεύδει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.
Ακόμη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διευκρινίζει ότι έως σήμερα, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Η ιδιωτική εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες πάντως έχει κάνει λόγο για αλλοίωση στοιχείων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών και διευκρινίζεται ότι κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023, έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση.
Οι έρευνες συνεχίζονται».

Υπάρχει αλλοίωση στοιχείων;

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις έρευνες, Αγγελική Διακομανώλη είχε αναφέρει πως «έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό.
Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ».
Η ίδια ανέφερε πως «υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων.
Υποθέτουμε πως είναι από αρκετούς επιβάτες.
Είναι τόση η παραμόρφωση αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει.
Μετά από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη καταρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό.
Ανοίγοντας εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας εντοπίστηκε το μαύρο κουτί.
Έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά πως υπάρχουν και άλλα ευρήματα και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να παραδώσουμε.
Οι επιτροπές που βρίσκονται, βρισκόντουσαν εν πάση περιπτώσει στο σημείο, να βγάζουν τα αληθή στοιχεία.
Γιατί όσοι γνωρίζουν τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήταν και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεκτικοί θεωρώ.
Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης