Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» - Τι ζητά ο Αποστολάκης

Θεσσαλονίκη:  Επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» - Τι ζητά ο Αποστολάκης
«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης», τονίζει ο , Ευ. Αποστολάκης
Σχετικά Άρθρα
Ρυμουλκό κρατά ακινητοποιημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» στον Θερμαϊκό κόλπο, ενώ πραγματοποιείται επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα στην πρύμνη του που προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους.
Μάλιστα, βούτηξε και δύτης για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Σημειώνεται ότι το πλοίο που λειτουργεί ως μουσείο, είναι αγκυροβολημένο από τον Σεπτέμβριο του 2019 στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Αποστολάκης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Να μεταφερθεί το «Βέλος» στη θέση που ανήκει, στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας, τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Αποστολάκης.
Ο κ. Αποστολακης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, τα οποία συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, το αντιτορπιλικό (Α/Τ) «Βέλος», σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το «Βέλος» στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί. Όπως, επίσης, είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης