Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τα ΕΛΤΑ Πάτρας πρωτοπορούν με την παράδοση δεμάτων με drone

Τα ΕΛΤΑ Πάτρας πρωτοπορούν με την παράδοση δεμάτων με drone
Το κλείσιμο 143 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία κρίθηκαν ζημιογόνα (σε πολλές περιπτώσεις ο ετήσιος τζίρος τους δεν ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ) δημιουργεί νέα δεδομένα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας να συμβάλει στη διατήρηση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ
Είστε κάτοικος του Δήμου Ερυμάνθου; Πώς θα σας φαινόταν να φτάνουν στην περιοχή σας δέματα ή γράμματα μέσω drone;
H προσπάθεια για την περαιτέρω εξυγίανση των Ελληνικών Ταχυδρομείων μέσα στο 2024 θα περιλαμβάνει και αυτή τη λύση.
Το κλείσιμο 143 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία κρίθηκαν ζημιογόνα (σε πολλές περιπτώσεις ο ετήσιος τζίρος τους δεν ξεπερνούσε τις 5.000 ευρώ) δημιουργεί νέα δεδομένα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας να συμβάλει στη διατήρηση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την εσωτερική ενημέρωση στην υπηρεσία δρομολογείται η συνεργασία των ΕΛΤΑ με τη βουλγαρική εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω drones, Dronamics.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της εταιρείας είναι σε θέση να μεταφέρουν φορτία με βάρος έως 350 κιλά κι εάν κι εφόσον ενταχθούν τελικά στο δίκτυο των ΕΛΤΑ, θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της διανομής, ιδίως σε περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές.
Πρόκειται, όμως, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, για ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, εάν ληφθεί υπόψη ότι η αδειοδότηση cargo drones από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη και χρονοβόρος διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η Πάτρα βρίσκεται μέσα στις περιοχές που θα αποτελούν ορμητήριο των drones, με ακτίνα δράσης και στους γειτονικούς δήμους, στους οποίους έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα αρκετά καταστήματα ΕΛΤΑ (π.χ. Διακοπτό, Ερυμάνθεια).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης