Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλία: Στις πληγείσες περιοχές της Ευρωπαίοι υπουργοί

Θεσσαλία: Στις πληγείσες περιοχές της Ευρωπαίοι υπουργοί
Αυγενάκης: Το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό, είναι και ευρωπαϊκό
Με ελικόπτερο πάνω από πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα πάνω από την Κάρλα, όπου η καταστροφή είναι μεγάλη, με περίπου 180.000 στρέμματα να παραμένουν πλημμυρισμένα, πέταξαν σήμερα ευρωπαίοι υπουργοί και πρέσβεις, μαζί με τον ΥΠΑΑΤ Λ. Αυγενάκη και δημοσιογράφους από την Αθήνα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την κατεστραμμένη διώρυγα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, καθώς πρόκειται για ένα έργο που αρδεύει το σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, Ταυρωπού Αθ. Μαρκινός ανέφερε ότι, με βάση τη μελέτη που συνέταξε ο ΤΟΕΒ και θεωρήθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, το κόστος αποκατάστασης των ζημιών του δικτύου του υπολογίζεται σε 14 εκ. €.
Ακολούθησε επίσκεψη στο τυροκομείο «Βασιλίτσα» και επισκέψεις σε καλλιέργειες που είχαν καλυφθεί από φερτά υλικά και στο κανάλι της Λίμνης Κάρλα στο Στεφανοβίκειο.
Ενημερώνοντας τα μέλη της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει master plan για την ανασυγκρότηση της περιοχής και κανένα έργο δεν θα είναι ξεκομμένο.
Αντίθετα, το ένα έργο θα είναι υποστηρικτικό του άλλου με στόχο, την, όσο το δυνατόν, καλύτερη θωράκιση της Θεσσαλίας.
Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η ΕΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ζητούμενο είναι πώς η ΕΕ θα λειτουργήσει πιο γρήγορα και πιο οργανωμένα, καθώς η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και οι δυσμενείς συνέπειές της θα είναι συνεχείς.
Η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων αποτελούνταν από τους Υπουργούς Γεωργίας της Βουλγαρίας, Kiril Vatev, της Κύπρου, Πέτρο Ξενοφώντος, της Μάλτας, Anton Refalo και την Υφυπουργό της Σλοβενίας, Eva Knez και οι Πρέσβεις της Ισπανίας, Carles Casajuana, της Κροατίας, Aleksandar Sunko, και της Μάλτας, Joseph Cuschieri.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης