Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυτοψία Πατούλη σε έργα και υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής: Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας οδηγών και πεζών

Αυτοψία Πατούλη σε έργα και υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής: Στόχος η ενίσχυση της ασφάλειας οδηγών και πεζών
"Με συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, επενδύσαμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας", τόνισε ο Γ. Πατούλης
Επίσκεψη σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.
«Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας έχει αλλάξει ριζικά, κεντρικός στόχος μας η ενίσχυση της ασφάλειας οδηγών και πεζών. Με τις συνολικές παρεμβάσεις και το έργο μας συμβάλλουμε σε ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο το οποίο για δεκαετίες ήταν παραμελημένο», δήλωσε ο κ. Πατούλης.
«Η αξία της ζωής παραμένει για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Με συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, επενδύσαμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας», πρόσθεσε.

Στο κεντρικό αμαξοστάσιο

Αρχικά βρέθηκε στο κεντρικό αμαξοστάσιο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο βρίσκεται στις Τρείς Γέφυρες. Από το σημείο αυτό επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνουν, όπου υπάρχει ανάγκη, τα μηχανήματα έργου, (ειδικά πλυστικά οχήματα, σάρωθρα, βαν οδικής ασφάλειας, κ.α.).
Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις διαδικασίες άρσης βλαβών και άμεσης επέμβασης στο οδικό δίκτυο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς είναι ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της πολιτικής βούλησης του να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτή πρωτοβουλία είναι σε θέση να πραγματοποιείται άμεση επέμβαση και των οχημάτων οδικής ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι σε 24ωρη βάση επιχειρούν στη Λεωφόρο Κηφισού δύο οχήματα οδικής ασφάλειας, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής υπάρχει σε επιφυλακή πλατφόρμα οδικής βοήθειας η οποία απομακρύνει τα ακινητοποιημένα οχήματα και διευκολύνει την κυκλοφορία.
Ταυτόχρονα , σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής επιχειρούν τέσσερα ειδικά βαν σε αντίστοιχους τομείς χωρικής αρμοδιότητας. Τα ειδικά αυτά οχήματα εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων παρεμβαίνουν και σε εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στην απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων, υγρών υλικών που έχουν διαρρεύσει στο οδόστρωμα, (π.χ. λάδια, χρώματα, κ.α.). Επίσης παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης προκύψει στο οδικό δίκτυο (οδόστρωμα, στηθαία, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, απομάκρυνση παράνομων αφισών, κ.α.). Παράλληλα, διενεργούν αυτοψίες και καταγραφούν σε ηλεκτρονική μορφή, όλες τις ελλείψεις, τις βλάβες και τα σημεία που χρειάζονται συντήρηση. Με βάση το υλικό που συγκεντρώνεται γίνεται ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αποκατάστασης και επίλυσής τους.

Αυτοψία στη Λ. Συγγρού και σε πεζογέφυρες

Ακόμη, ο κ. Πατούλης διενέργησε αυτοψία στην ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Συγγρού, ενώ επισκέφτηκε μία εκ των πέντε νέων πεζογεφυρών, η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου και ενισχύει σημαντικά την προσβασιμότητα των πεζών.
Ενημερώθηκε και για το έργο ηλεκτροφωτισμού με led που έχει υλοποιηθεί βάση αρχιτεκτονικής μελέτης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 37 εκατ.ευρω.
p2_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης