Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Καλύτεροι για διοικητές νοσοκομείων οι γιατροί - Πολλά περιστατικά κορωνοϊού, αυξημένες 12%-14% οι νοσηλείες σε απλές κλίνες

Παγώνη: Καλύτεροι για διοικητές νοσοκομείων οι γιατροί - Πολλά περιστατικά κορωνοϊού, αυξημένες 12%-14% οι νοσηλείες σε απλές κλίνες
"Tο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη λύση του κτηριακού προβλήματος στα νοσοκομεία", σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
«Έχουμε πολλά περιστατικά κορωνοϊού. Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα εμβόλια και καλό είναι να το κάνει η πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS έκανε λόγο για αυξημένες νοσηλείες κατά 12%-14% σε απλές κλίνες, σημειώνοντας πως με τις οδηγίες στα αντιικά φάρμακα πάνε καλά τα περιστατικά.
Σε ό,τι αφορά τη γρίπη, συνέστησε «όσοι είναι πάνω από 65 ετών να κάνουν το ενισχυμένο εμβόλιο και σε περίπτωση που δεν το θέλουν, να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι τώρα», ενώ εξέφρασε και την ανησυχία για την εξάπλωση ιογενών ασθενειών από τα κουνούπια «τίγρης» στους πλημμυροπαθείς, λέγοντας πως «θεωρώ ότι η περιφέρεια και οι δήμοι το θέμα των ψεκασμών πρέπει να το δουν πολύ εντατικά».

Για διοικήσεις και προβλήματα νοσοκομείων

Αναφορικά με τις αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των διοικητών των νοσοκομείων, η κα Παγώνη υπογράμμισε πως «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι να μπορούν να διοικήσουν. Γιατί μπορεί να έχεις ένα φάκελο γεμάτο, αλλά να μην μπορείς να διοικήσεις. Πρέπει να γνωρίζουν τα των νοσοκομείων, γιατί τα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα. Δεν είναι ακριβώς ότι πας να διοικήσεις έναν οργανισμό, μια εταιρεία. Είναι ιδιαίτερα επειδή έχεις να κάνεις με τη ζωή ασθενών. Έχεις να κάνεις με γιατρούς, γιατί είναι δύσκολες οι σχέσεις αυτές» και πρόσθεσε ότι «εάν ο γιατρός είναι διευθυντής κλινικής φυσικά και ξέρει από διοίκηση» και μάλιστα, «θα έχει και τον σεβασμό των υπολοίπων γιατρών. Γιατί είναι ομοιόβαθμοι».
Σχετικά με τα προβλήματα των νοσοκομείων μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «κάθε διοίκηση νοσοκομείου πρέπει κάθε χρόνο στο νοσοκομείο της να καταγράφει τις προτεραιότητες τις κτηριακές, τις ανάγκες σε προσλήψεις που έχει, να τις μεταφέρει στην ΥΠΕ και από κει και πέρα να λύνονται γρήγορα αυτά τα προβλήματα», αλλά και πως «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη λύση του κτηριακού προβλήματος στα νοσοκομεία. Έπρεπε ήδη να έχει αξιοποιηθεί και να είχαν γίνει πάρα πολλά πράγματα από το Ταμείο Ανάκαμψης στο θέμα της υγείας. Έπρεπε να το είχαν εκμεταλλευτεί, όχι στο 100%, στο 1000%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης