Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών και μαθητών – Στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα

Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών και μαθητών – Στα Προπύλαια η συγκέντρωση στην Αθήνα
Στην Αθήνα, στις 12:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια
Συλλαλητήρια κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση οργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 6/11, σε διάφορες πόλεις της χώρας εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.
Στην Αθήνα, στις 12:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στη διαδήλωση με αιτήματα «ασφαλή σχολεία, περισσότερη χρηματοδότηση στην Παιδεία για τα κτήρια, καθηγητές και κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών», ενώ τάσσεται κατά του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια , καθώς δεν πρέπει «όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο Πανεπιστημίου» και υπενθυμίζουν πως «ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους». Σημειώνει ακόμη πως «ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μαθητών για ειρήνη και λευτεριά στην Παλαιστίνη».
Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως «διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας. Παράλληλα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο».
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει αφιερώσει τη σημερινή σήμερα σε δράσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, κηρύσσοντας 2ωρη στάση εργασίας στις 12:00- 14:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης