Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Κιβωτού του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος παραπέμπεται σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Υπόθεση Κιβωτού του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος παραπέμπεται σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια
Η μία περίπτωση αφορά κατάχρηση σε ασέλγεια παθόντα που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και η δεύτερη παθόντα που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη
Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος δύο αγοριών, εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός που μελέτησε τη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος του ιδρυτή της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου μετά από καταγγελίες δύο τροφίμων σε δομές του οργανισμού.
Ο κ. Νομικός ζητά να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κληρικός για την πράξη που του αποδίδεται με βάση τις καταγγελίες των δύο τροφίμων, ηλικίας 15 και 19 χρονών σήμερα, κρίνοντας ειδικότερα πως η μία περίπτωση αφορά κατάχρηση σε ασέλγεια παθόντα που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και η δεύτερη παθόντα που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.
Στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται πως από το υλικό που συλλέχθηκε για την υπόθεση των δύο αγοριών κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» ενοχής του πατέρα Αντωνίου.
Μάλιστα, ο κ. Νομικός τονίζει πως ο κατηγορούμενος «προέβη σε γενετήσιες πράξεις» σε βάρος των δύο ανηλίκων «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων».
Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό δεν γεννάται θέμα «κατασκευής γεγονότων», όπως διατείνεται ο ιερωμένος, καθώς στη δικογραφία προκύπτουν μαρτυρικές καταθέσεις που επαληθεύουν πλήρως τις καταγγελίες που έκαναν τα δύο παιδιά.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση: «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».
Ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας της υπόθεσης, τον περασμένο Ιούνιο ισχυριζόμενος ότι οι δύο καταγγελίες σε βάρος του είναι απολύτως ψευδείς, οι δύο καταγγέλλοντες αναξιόπιστοι και αφήνοντας αιχμές ότι η υπόθεση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό με στόχο τον ίδιο και το έργο του.
Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί από ανακρίτρια και εισαγγελέα ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.
Στην πρόταση του ο κ. Νομικός ζητά από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης