Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η «κακοκαιρία τύπου Π» έρχεται αγριεμένη: Ποια η πιο δύσκολη μέρα, πότε θα χτυπήσει την Αττική

Η «κακοκαιρία τύπου Π» έρχεται αγριεμένη: Ποια η πιο δύσκολη μέρα, πότε θα χτυπήσει την Αττική
Η πιο ισχυρή κακοκαιρία θα ρθει από τα δυτικά στη χώρα μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου
Η κακοκαιρία που σαρώνει αυτές τις μέρες την Ιταλία θα ρθει και στην χώρα μας και θα χτυπήσει τα δυτικά παράλια, την Ήπειρο και σταδιακά θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το windy η πρώτη κακοκαιρία και πιο ήπια θα είναι την Πέμπτη όπου θα χτυπήσει κυρίως τα δυτικά της χώρας. Όσο περνάει η μέρα, οι καιρικές συνθήκες θα βελτιώνονται. Η πιο ισχυρή κακοκαιρία θα ρθει από τα δυτικά στη χώρα μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει η ημέρα στη μισή Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η κακοκαιρία τύπου Π που φέρνει τα φαινόμενα θα δώσει και αύριο βροχές, ενώ την Παρασκευή ο καιρός καλυτερεύει.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά, στο δυτικό τόξο, δηλαδή, της χώρας. Βροχές θα δεχτούν Ήπειρος, δυτική Πελοπόννησος, δυτική Στερεά, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικος. Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα είναι καλός, με κάποιες συννεφιές και τον υδράργυρο από 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο το σκηνικό και αύριο, με βροχές και πάλι σε δυτικά, Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα εξασθενούν, με μία οργανωμένη κακοκαιρία να έρχεται το Σαββατοκύριακο, φέρνοντας βροχές σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το windy, νέο βαρομετρικό χαμηλό θα ρθει από την Ιταλία και θα χτυπήσει την χώρα σχεδόν σε όλη της την έκταση με πολλές βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το μεσημέρι βροχές θα χτυπήσουν τα δυτικά της χώρας Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα, δυτική Μακεδονία και Πελοπόννησος.
Από νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, το βαρομετρικό χαμηλό θα επεκταθεί και στα ανατολικότερα της χώρα και θα χτυπήσει την Αττική με βροχές και καταιγίδες.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τα ισχυρά φαινόμενα θα επικεντρωθούν στο ανατολικό αιγαίο και στον Έβρο όπου θα είναι και ισχυρά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης