Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική - Οικονόμου: Έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση

ΕΛ.ΑΣ: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική - Οικονόμου: Έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση
Απαγορεύονται σήμερα οι συγκεντρώσεις στην Αττική
Σχετικά Άρθρα
(upd)  «Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την οποιαδήποτε κατάσταση. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό μια κινητικότητα. Η αστοχία του καλοκαιριού δεν πρόκειται να επαναληφθεί» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου, με αφορμή τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο- παρά την απαγόρευση-  με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, φρουρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα, συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Πάτρα.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι εκτός από τη χθεσινή σύλληψη 21 Ιταλών στο αεροδρόμιο που ήρθαν στην Ελλάδα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση, έγιναν και 6 συλλήψεις Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη που προγραμμάτιζαν να κατεβούν στην Αθήνα.
Ακόμη, σημείωσε ότι ήδη από το φθινόπωρο η αστυνομία έχει παρατηρήσει κινητικότητα στους χώρους των αντιεξουσιαστών που πυροδοτείται και από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή , αλλά και από διάφορες διαδικασίες σε εξέλιξη στην Αθήνα, όπως η κατασκευή του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια.

ΗΣΑΠ: Έκλεισε το μεσημέρι ο σταθμός Ηράκλειο

Έκλεισαν στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 1/11 οι σταθμοί "Ηράκλειο" του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), αλλά και του Προαστιακού, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον φόβο για επεισόδια στη σκιά προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, παρά την απαγόρευση πραγματοποίησής τους.
Οι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Απαγόρευση συγκαντρώσεων- Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα (1/11) απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής (Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη).
Ωστόσο, παρά την απαγόρευση, ακροδεξιές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις. Για τις 18:00 έχει γίνει προαναγγελία αντιφασιστικής διαμαρτυρίας, ενώ στις 19:00 στο Νέο Ηράκλειο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, επί ποδός βρίσκονται πάνω από 3.000 αστυνομικοί και θα χρησιμοποιηθούν και drones, ενώ αυξημένα είναι και τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου της χώρας, μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψη 21 Ιταλών στο αεροδρόμιο που σκόπευαν να συμμετάχουν σε συγκέντρωση σήμερα, οι οποίοι και θα απελαθούν.
Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, «με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό δύο μελών της Χρυσής Αυγής, από την 06:00’ ώρα της 1-11-2023 έως την 06:00’ της 2-11-2023, στο Νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).
Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και «αντισυναθροίσεων» από ομάδες αντίπαλων θέσεων.
Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης