Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταδικάστηκε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τις παραστάσεις με τα δελφίνια

Καταδικάστηκε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τις παραστάσεις με τα δελφίνια
Ειδικότερα, με απόφαση του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι ιδιοκτήτες της «Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ» καταδικάστηκαν σε 8 μήνες με τριετή αναστολή για την παράνομη χρήση των ζώων, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί από το 2012
Σε οκτώ μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τα σόου με τα δελφίνια.
Ειδικότερα, με απόφαση του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι ιδιοκτήτες της «Αττικό Θεματικό Πάρκο ΑΕ» καταδικάστηκαν σε 8 μήνες με τριετή αναστολή για την παράνομη χρήση των ζώων, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευθεί από το 2012.
Όπως αναφέρει το zoosos, οι ιδιοκτήτες επιχείρησαν να παρουσιάσουν το σόου –για το οποίο έκοβαν εισιτήρια, ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Στο δικαστήριο ωστόσο, βρέθηκε και κατέθεσε και ο αρμόδιος επιθεωρητής Περιβάλλοντος, ο οποίος κατά την αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει, είχε διαπιστώσει ότι τα δελφίνια χρησιμοποιούνταν ως κλόουν στο τσίρκο – δελφινάριο, την ώρα που οι γονείς των μικρών παιδιών πλήρωναν το αντίτιμο της παράστασης.
Παράλληλα με την πρώτη καταδίκη, εκκρεμούν και άλλες καταγγελίες για τη δράση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, οι οποίες θα εξεταστούν προσεχώς από την ελληνική δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης