Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Πότε χαλάει ο καιρός

Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Πότε χαλάει ο καιρός
Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας στα μέσα της εβδομάδας
Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει μέσα στην εβδομάδα με νέα κακοκαιρία να είναι προ των πυλών.
Πιο συγκεκριμένα, ένα βαρομετρικό χαμηλό προβλέπει για την Πέμπτη (2/11) ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το βαρομετρικό χαμηλό δεν αναμένεται να επηρεάσει την θερμοκρασία, ωστόσο θα φέρει κάποιες τοπικές βροχές. Από την άλλη μεριά, η Χριστίνα Σούζη μιλάει για βαρομετρικό χαμηλό από την Παρασκευή το οποίο αναμένεται να δώσει πολλές βροχές σε όλη τη χώρα.
Ο μετεωρολόγος του OPEN έκανε λόγω για μία μίνι κακοκαιρία που δεν θα επηρεάσει όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να έχει και μικρή χρονική διάρκεια.
Ο κ. Μαρουσάκης αναφέρεται και στην ξηρασία που επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, οι βροχές «εκτονώνονται σε θάλασσες και ποτάμια» με αποτέλεσμα τα εδάφη να μην μπορούν να απορροφήσουν τις ποσότητες νερού που χρειάζονται οι καλλιέργειες.
Στην πρόγνωσή του αναφέρει:
«Δεν λέει ο καιρός να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο, ένας ανοιξιάτικος καιρός θα επικρατήσει σήμερα, με μια πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στην Κρήτη.
Ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, για πάρα πολλές ημέρες. Ο όγκος νερού πέφτει σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν δίνει τη δυνατότητα στα εδάφη να απορροφήσουν τις ποσότητες νερού. Εκτονώνονται προς θάλασσες και ποτάμια, με αποτέλεσμα να μη βοηθάει καθόλου αυτό την κατάσταση.
Στην Αττική σήμερα αναμένεται μονάχα ένα «πέρασμα» με τοπικές συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 27 βαθμούς.
Αύριο Τρίτη, προσπαθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία να κινηθεί πιο ανατολικά, θα απασχολήσει κυρίως τη βορειοδυτική Ελλάδα, θα δώσει κάποιες βροχές, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν το υετικό κενό που έχει μείνει από τους προηγούμενους μήνες, τις προηγούμενες εβδομάδες.
Την Τετάρτη, αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει να επεκταθεί πιο ανατολικά, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε πιο πολλές περιοχές στη Δυτική Ελλάδα.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας στα μέσα της εβδομάδας. Ο Νοέμβριος θα κάνει την είσοδό του με ένα πιο φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο, όμως αυτή η κακοκαιρία θα κρατήσει λίγο και ο υδράργυρος δεν θα επηρεαστεί πολύ, μιας και οι άνεμοι θα επιμείνουν από νότιες διευθύνσεις, στους 26 με 28 βαθμούς για αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα»
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, η αλλαγή αυτή στον καιρό αναμένεται να έρθει από την Παρασκευή όπου ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα έρθει στη χώρα μας. Η κακοκαιρία θα επεκταθεί μέχρι το Σάββατο και μέχρι τα ανατολικά της χώρας, ενώ αναμένεται να δώσει βροχές σχεδόν παντού.
Παρατηρώντας τον προγνωστικό του windy, βλέπουμε πως από την Πέμπτη το πρωί η κακοκαιρία θα χτυπήσει με καταιγίδες την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Στερεά Ελλάδα. Στη συνέχεια αναμένεται να φτάσει μέχρι τα νησιά του Αιγαίου.
Παράλληλα, παρατηρούμε πως ένα νέο σοβαρό βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει στη χώρα μας από τα δυτικά την Παρασκευή το απόγευμα και θα διαρκέσει και όλο το Σάββατο με την Πελοπόννησο να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

www.bankingnews..gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης