Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το μουσείο της Βαρκελώνης ανοίγει τις πόρτες του σε... γυμνιστές επισκέπτες - Τα ελληνικά εκθέματα

Το μουσείο της Βαρκελώνης ανοίγει τις πόρτες του σε... γυμνιστές επισκέπτες - Τα ελληνικά εκθέματα
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών από τον 5ο αιώνα π.Χ.
Ένα μουσείο της Βαρκελώνης άνοιξε τις πόρτες του σε γυμνιστές το Σάββατο 28/10, πραγματοποιώντας μια ειδική ξενάγηση κατά την οποία οι επισκέπτες μπορούσαν να βγάλουν τα ρούχα τους.
Το Μουσείο Αρχαιολογίας της Καταλονίας πραγματοποίησε την 90λεπτη ξενάγηση σε συνεργασία με την Καταλανική Λέσχη Φύσης.
Οι επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση Bronzes of Riace με φωτογραφίες του Luigi Spina που απεικονίζουν δύο μεγάλα ελληνικά χάλκινα αγάλματα γυμνών πολεμιστών από τον 5ο αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκαν το 1972 κοντά στο Riace της Ιταλίας.
«Θέλαμε να είναι μια πιο πολύχρωμη επίσκεψη και όχι η τυπική ξενάγηση», είπε ο ξεναγός Έντγκαρντ, ο οποίος πήγε επίσης χωρίς ρούχα. «Θέλαμε οι άνθρωποι που ήρθαν να δουν και να νιώθουν ακριβώς το ίδιο με το έργο που κοιτούσαν».
Η ιστοσελίδα του μουσείου υποσχέθηκε στους επισκέπτες την ευκαιρία να «θαυμάσουν τα έργα ποζάροντας στην ίδια κατάσταση που είναι, εντελώς γυμνοί και περιτριγυρισμένοι από άλλα σώματα».
«(Αισθάνομαι) την ίδια ένταση με το να το παρατηρώ με ρούχα, αλλά με τη διαφορά ότι μπορεί να καταλάβουμε καλύτερα ότι το γυμνό υπήρχε πάντα και τα σώματα δεν πρέπει να αποτελούν πηγή ντροπής για κανέναν», είπε η εργαζόμενη στον τομέα της υγείας Μάρτα, 59 ετών, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης