Τελευταία Νέα
Κοινωνία

28η Οκτωβρίου: Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Οι εκδηλώσεις

28η Οκτωβρίου: Στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Οι εκδηλώσεις
Στις 11:00 ξεκινά η στρατιωτική παρέλαση
Σχετικά Άρθρα
Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, αλλά και τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στη Θεσσαλονίκη , οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο Γ’ Σώμα Στρατού.
Στις 10:30 η κα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, και στη συνέχεια, θα μεταβούν στον χώρο της παρέλασης που ξεκινά στις 11:00.
Σημειώνεται ότι στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό.
Στην εξέδρα θα βρεθούν επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, καθώς και πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και πλήθος κόσμου.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει με τα πολιτικά τμήματα, σχολεία και συλλόγους, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει το στρατιωτικό κομμάτι.
Στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου θα παρελάσουν τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πολλά ακόμη.
Επίσης, οι συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας F-16 που θα εκτελέσουν εναέριο πρόγραμμα ελιγμών, ελικοπτέρων chinook και apache, αναμένεται να εντυπωσιάσουν .
Στην επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, ο σμηναγός Χρήστος - Πάρης Χαρίτος θα στείλει το μήνυμά του από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εφαρμόζονται στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 28/10 :
(1) Από ώρα 03:00΄ και μέχρι το τέλος της παρέλασης, η έναρξη της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 11:00 ώρα της ίδιας ημέρας, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, όπου αυτή επιτρέπεται, όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
-Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λεωφ.Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου
-Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
-30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.
-Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
-Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.
-Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
-Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
-Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.
-Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Καλαμαριάς), στο τμήμα της από Ερυθρού Σταυρού μέχρι Αιγαίου.
(2) Από ώρα 05:00 και μέχρι το τέλος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δενεπιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
-Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
-30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.
(3) Από ώρα 07:00΄ σταδιακά και μέχρι το τέλος της παρέλασης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
-Μ.Μπότσαρη - Καραϊσκάκη - Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
-Στρατηγού Κακαβού.
-Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
-Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.
-Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, όπου αυτή επιτρέπεται, στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16:00 της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
--Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16:00 της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
-Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16:00 της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
-Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16:00 της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.
-Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16:00 της 27-10-2023 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης