Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκλεψαν έναν τόνο ελιές πάνω από τα δέντρα - Κάνουν... περιπολίες οι παραγωγοί - Σε απόγνωση χάνουν περιουσίες

Έκλεψαν έναν τόνο ελιές πάνω από τα δέντρα - Κάνουν... περιπολίες οι παραγωγοί - Σε απόγνωση χάνουν περιουσίες
Αναζητούνται... ελιές 

Περιπολίες γύρω από τα κτήματά τους στη Μεσσηνία, κάνουν οι ελαιοπαραγωγοί, μετά τα τελευταία κρούσματα κλοπών, ακόμα και πάνω από τα δέντρα. Λίγες ημέρες πριν, σε κτήμα στους Γαργαλιάνους, άγνωστοι μάζεψαν το βράδυ έναν τόνο ελιές, χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι. Ο ιδιοκτήτης πήγε το πρωί να δει το κτήμα του και βρήκε μόνο τα δίχτυα στο έδαφος.
Όπως λέει στο Dnews, ο πρόεδρος του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων κ. Ηλιάδης, «έχουμε ζητήσει από την Αστυνομία, αλλά και από το Δασαρχείο,  να είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Οι ίδιοι οι παραγωγοί, δεν αφήνουν τσουβάλια με καρπό στα κτήματά τους. Όλοι είναι σε εγρήγορση».  
Δίπλα από το κτήμα στο οποίο άγνωστοι μάζεψαν τις ελιές, «εξαφανίστηκαν» επίσης πολλά σακιά με καρπό, ενώ από άλλο χωράφι, στην περιοχή των Φιλιατρών, άγνωστοι πήραν 12 ειδικά δίχτυα που χρησιμοποιούνται για το μάζεμα του καρπού, αξίας 700 ευρώ.
Σε ότι αφορά την τιμή του ελαιόλαδου και πόσο θα κυμανθεί, ο κ. Ηλιάδης αναφέρει: «Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε να μαζεύουμε τους καρπούς από τα δέντρα, σε όλη την περιοχή εδώ. Σε ότι αφορά τις τιμές, είμαστε σε αναμονή για να δούμε, τι παραγωγή θα έχουμε. Να δοθούν οι πρώτες μεγάλες ποσότητες, γύρω στους 10-15 τόνους, για να δούμε που θα κυμανθούν αρχικά οι τιμές. Μέχρι στιγμής κάποιοι αγοράζουν κάποιες πολύ μικρές ποσότητες, για οικιακή χρήση κυρίως, μέχρι 50-100 κιλά, οπότε δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Τα ελαιοτριβεία, προς το παρόν, ξεκίνησαν με αυτές τις μικρές ποσότητες».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης