Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Ατελείωτες ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων

Χάος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Ατελείωτες ουρές στον έλεγχο διαβατηρίων
Καταγγελίες επιβατών επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση για τον έλεγχο των διαβατηρίων αγγίζει ακόμα και την μία ώρα
Συνεχίζονται τα προβλήματα και η μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς από χθες, Πέμπτη 26/10 είναι εκτός λειτουργίας αρκετά από τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου ευρωπαϊκών διαβατηρίων επιβατών στο χώρο των αφίξεων με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για τους ταξιδιώτες.
Καταγγελίες επιβατών στον ΣΚΑΪ επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση για τον έλεγχο των διαβατηρίων αγγίζει ακόμα και την μία ώρα.
Στα αυτόματα μηχανήματα, θα πρέπει βάσει των κανονισμών ασφαλείας να υπάρχει αστυνομικός κατά τον έλεγχο διαβατηρίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη βάρδια υπάρχουν συνήθως τέσσερις αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις κάνουν χειροκίνητα τον έλεγχο και ο ένας βρίσκεται στα μηχανήματα για τους επιβάτες που πραγματοποιούν μόνοι τους τον έλεγχο.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η βάρδια είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα αφού δεν υπάρχει κάποιος αστυνομικός να κάνει τον έλεγχο.
Έτσι, ο έλεγχος πραγματοποιείται μόνο χειροκίνητα με μειωμένο προσωπικό με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.
Από το αεροδρόμιο επισημαίνουν πως βασικό ρόλο για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις έχει ο αριθμός των αστυνομικών που είναι στη βάρδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης