Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κόλαφος ο Χρήστος Ράμμος: Βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι με απείλησαν όταν ενημέρωσα τον Τσίπρα

Κόλαφος ο Χρήστος Ράμμος: Βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι με απείλησαν όταν ενημέρωσα τον Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ανέφερε ότι απειλήθηκε από βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους και εξήγησε για ποιο λόγο δεν προσέφυγε στην Δικαιοσύνη
Απειλές κατήγγειλε ότι είχε δεχτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιανουαρίου 2023, ο Χρήστος Ράμμος, μιλώντας στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ανέφερε ότι απειλήθηκε από βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους και εξήγησε για ποιο λόγο δεν προσέφυγε στην Δικαιοσύνη.
«Ζήτησα να καταθέσω στην Επιτροπή Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να καταθέσω για να ενημερώσω τη Βουλή για τα ήδη υπάρχοντα ευρήματά μας από τις έρευνες. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής και τον πρόεδρο της Βουλής. Κατόπιν αυτού, τον Ιανουάριο με προσέβαλαν και με απείλησαν προσωπικά, δημοσίως και με ωμότητα, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβέρνησης, όταν η ΑΔΑΕ προσπάθησε να ενημερώσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση δικό του αίτημα που εδράζεται στην κείμενη νομοθεσία (5002/2022, άρθρο 8, παράγραφος 6), να μάθει αν υπήρξαν στόχος παρακολούθησης υψηλά ιστάμενοι δημόσιοι αξιωματούχοι από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών, την ΕΥΠ» σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Ράμμος.
Στη συνέχεια η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ πήρε το λόγο και ρώτησε: «Κύριε Ράμμο, είπατε κάτι πολύ σοβαρό. Ότι στη γνωμοδότηση του κυρίου εισαγγελέα που χαρακτηρίσατε ως μη δεσμευτική και λανθασμένη κατά την άποψή σας, που με αφορμή αυτή, δεχθήκατε απειλές από βουλευτές και μέλη της κυβερνήσεως. Έχετε προσφύγει στη δικαιοσύνη για αυτό;».
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απάντησε, διευκρινίζοντας ότι αυτά έγιναν λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αυτά έγιναν όταν ενημέρωσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κύριο Τσίπρα. Δεν προσέφυγα στη δικαιοσύνη, καθώς υπήρχε τέτοια μεγάλη οξύτητα που δεν ήθελα να προστεθεί και μία δικαστική διαμάχη για αυτά τα θέματα. Έτσι προτίμησα να τα προσπεράσω».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης