Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για μαρμελάδα που ενισχύει τη σεξουαλική δραστηριότητα

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για μαρμελάδα που ενισχύει τη σεξουαλική δραστηριότητα
Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη
Για μαρμελάδα που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας εξέδωσε ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς εντοπίστηκε να περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να το αναφέρουν.
Ο ΕΟΦ αναφέρει πως κατόπιν ενημέρωσης των σουηδικών αρχών, προβαίνει σε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των εξής προϊόντων: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει:

"Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.
Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης